Horeca noemt eis sneltest voor uit eten gaan onbespreekbaar

de meerderheid van horecaondernemers vindt dat een verplichte sneltest voor gasten bij toegang absoluut geen optie is. Ook niet als ze daardoor weer open kunnen en meer gasten kunnen ontvangen.


Een meerderheid van de horeca-ondernemers vindt een verplichte coronasneltest voor een bezoek aan een café of restaurant geen optie, zelfs niet als ze daardoor weer open kunnen of meer gasten kunnen ontvangen.

Dat blijkt uit een onderzoek van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ze vinden volgens KHN dat daarmee een extra barrière wordt opgeworpen terwijl ze zelf menen dat de sector veilig open kan zonder sneltests. De branchevereniging herhaalt nog maar eens dat de sector daar zelf al een plan voor ontwikkeld heeft waarbij dit zonder sneltests kan. KHN noemt de horeca “de huiskamer van Nederland” en vindt dat iedereen daar welkom moet zijn.

“We moeten zo snel mogelijk terug naar het oude ‘normaal’ en niet onnodig een systeem van testen in stand willen houden”, stelt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. “Het lijkt wel alsof het kabinet de enorme uitgaven op deze manier wil verantwoorden, in plaats van de focus te leggen op de heropening van de samenleving.”

De branchevereniging merkt verder op niet alleen te staan met de kritiek en dat verschillende burgemeesters ook tegen de plannen voor sneltests zijn. Ook andere branches hebben volgens KHN aangegeven sneltests niet te zien zitten.


Deel dit bericht
Bekijk meer Juristen maken tool voor privacy-veilige gastenregistratie
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!