Horeca kan werkplekken verhuren aan ’thuiswerkers’ in het café

Wanneer de horeca weer open gaat kan de horeca werkplekken verhuren aan mensen die op dit moment vanaf huis werken.


Als de horeca straks open is, zullen ‘thuiswerkers’ hun laptop weer meenemen naar het café. Via boekingsplatform Wise kunnen die stoelen als werkplekken verhuurd worden.

Het platform helpt de horecaondernemer met het reguleren van alle thuiswerkers en freelancers die een andere werkplek zoeken. Op die manier biedt de startup de horeca ook een extra verdienmodel. Via de app kunnen werkers een geschikte plek boeken in een nabije horecazaak met faciliteiten, en direct betalen.

“De horeca fungeert als het nieuwe kantoor”, zegt een Rotterdamse horecabaas tegen ondernemersplatform De Ondernemer. “Steeds meer mensen zullen gebruik maken van de ruimte die de horeca biedt. Via de app kunnen we hen beter voorzien van een goede werkplek”, aldus de horecaondernemer die is aangesloten bij de Wise.

Laptopgebruikers

De app wil met honderden zaken in de Randstad gaan samenwerken. Onder andere de horecagelegenheden Teds, Weena, Mooie Boules, Anne & Max en Yoghurt Barn zijn al aangesloten bij het platform.

Laptopgebruikers in (lunch-)cafés en op terrassen zijn al langer een deel van het horeca-uitzicht. Maar sinds de coronacrisis het afgelopen jaar een groot deel van de mensen heeft verplicht thuis te werken, verwacht Wise dat die groep alleen maar groter zal worden. “Werken waar je wil, wanneer je wil”, zo noemt Sanne Huisman van horecazaak Teds het.

Een stoel in een horecazaak is via de app te boeken vanaf een uur. De rekening voor koffies, drankjes of lunch die tijdens het werk genuttigd zijn, betaalt de gebruiker zelf ter plekke. “Ik vind het superleuk dat wij de groep (thuis)werkers een optimale werkplek kunnen bieden in onze zaken”, aldus horecaondernemer Huisman.


Deel dit bericht
Bekijk meer 12 brandende vragen aan de deegprof
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!