Horeca Eindhoven fel tegen verplichte toegangstesten

Eindhovense horecaondernemers en -vertegenwoordigers zeggen in een brief aan burgemeester John Jorritsma fel tegen de eventueel verplichte toegangstesten in restaurants te zijn. De ondernemers komen met een alternatief voorstel.


“Wij vinden het uitermate vreemd dat deze regel van toepassing is op de horeca en alle musea en culturele voorzieningen.” Dat schrijven voorzitters van verschillende brancheorganisaties zoals Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Eindhoven en Hoteliers Overleg, meldt het Eindhovens Dagblad. “Dat terwijl dit voor andere publiekstrekkende voorzieningen niet van toepassing is.”

Al eerder ontwikkelde Stichting Horeca Eindhoven, in samenwerking met KHN Eindhoven en de gemeente, een hulpmiddel om de maximale capaciteit van een restaurant of café te berekenen. Eindhovense horecazaken krijgen een ‘keurmerk’ op het raam geplakt zodat gasten veilig naar binnen kunnen, rekening houdend met de coronamaatregelen. Deze methode noemen de horecaondernemers als alternatief voorstel voor toegangstesten.

Lobby

De vertegenwoordigers willen nu dat burgemeester Jorritsma gaat lobbyen met dit plan. “We hebben als sector in Eindhoven hard gewerkt om op basis van een rekentool ruimer open te kunnen gaan”, aldus Alexander Holterman van het Van der Valk-hotel in Eindhoven tegen het dagblad. De ondernemer snapt niet dat toegangstesten voor de horeca nodig zijn. “Voor de Retail wordt ook gekeken naar een maximum aantal klanten per vierkante meter.”

Testen zorgt alleen maar voor belemmeringen, zegt de hotelier. “Bovendien is het moeilijker te organiseren en te controleren door onze mensen. Wij vinden dat je op basis van de vaccinatiegraad en dit soort tools de verruiming moet plannen, geen beperkingen op moet werpen die leiden tot hogere kosten voor ondernemers of bezoekers”, aldus Holterman.

“We weten dat de burgemeester achter ons staat en we hebben de afgelopen maanden met horeca, detailhandel en de gemeente prima samengewerkt en goed gezamenlijk opgetrokken”, gaat de ondernemer verder. “Laten we dat ook nu, net voor de finish blijven doen.” Een woordvoerder van de gemeente Eindhoven laat de krant weten dat Jorritsma deze week met een reactie op de brief komt.


Deel dit bericht
Bekijk meer Kitchen Create opent Kitchen Experience
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!