Horeca blij met beweging kabinet

Een goed vooruizicht met het oog op een snelle heropening van de Horeca, maar kan er meer gebeuren?


De horeca is blij met de beweging die het kabinet lijkt te maken door vanaf 21 april toe te staan dat de terrassen open gaan. Maar Koninklijke Horeca Nederland (KHN) denkt dat er meer mogelijk is op een veilige manier.

Dat zal de brancheorganisatie duidelijk maken in het gesprek dat KHN donderdag heeft met ministers Bas van ’t Wout van Economische Zaken en Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie.

Volgens KHN-voorzitter Robèr Willems is ook een eerste fase van de heropening van de horecazaken zelf al mogelijk. Maar bovenal wil hij duidelijkheid hebben. Dat burgemeesters van de grote steden onlangs al hebben gepleit voor het openen van de terrassen kwam voor hem niet als een verrassing. Ook Willems ziet dat de situatie in bijvoorbeeld stadsparken niet meer te handhaven is.

Hij is blij dat ook het kabinet tot inkeer lijkt te komen. Maar dan is het wel zaak dat er ook wordt doorgepakt, vindt de voorzitter.

Snelle heropening

KHN blijft inzetten op snelle heropening van terrassen en andere horeca onder gelijke en vooral werkbare condities. Daar waar er beperkingen zijn, moeten ondernemers volgens KHN voor 100 procent worden gecompenseerd. KHN pleit ook voor het voortzetten van die steun ook na 30 juni als de meeste van de huidige maatregelen aflopen.

De horeca vraag het nieuwe kabinet ook om regelingen waarbij het vereffenen van coronaschulden via lange terugbetaaltermijnen mogelijk wordt. Waar nodig moeten schulden worden kwijtgescholden. Verder pleit de branche voor lagere werkgeverslasten en een herstartfonds. “Uiteraard willen we ook geen lastenverzwaringen”, aldus KHN


Deel dit bericht
Bekijk meer Kabinet wil per 21 april af van sluiting terrassen en avondklok
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!