Heropening horeca lang niet voor alle horeca rendabel

Als de horeca weer open kan zal dat blijdschap met zich meebrengen. Maar helaas is het niet voor elk horeca bedrijf rendabel om te openen.


Als de horeca straks weer open mag, is het maar zeer de vraag of iedere zaak dat ook kan. Horecaondernemers hebben zo weinig geld verdiend dat de middelen soms ontbreken, meldt BNR Nieuwsradio.

Bij sommige horeca-eigenaren ontbreken na één jaar coronacrisis de middelen om bijvoorbeeld personeel te betalen en voorraden in te kopen. Dat met veel overheidssteun veel bedrijven overeind werden gehouden, betekent nog niet dat er veel geld is verdiend: vaak moest worden ingeteerd op de bedrijfsreserves en persoonlijke tegoeden, aldus BNR. Dus is het de vraag of iedere horecagelegenheid zijn deuren kán openen.

Creatief

De nieuwszender baseert zich op een navraag bij onder meer Koninklijke Horeca Nederland (KHN), dat geen exacte aantallen gaf maar de signalen wel herkent. KHN-voorzitter Robèr Willemsen zegt dat een groot deel van de ondernemers creatief is geweest en daardoor de eindjes alsnog aan elkaar heeft weten te knopen, maar dat er ook een heleboel horecazaken zijn waarbij de rek eruit is. Willemsen hoopt vooral dat de overheidssteun snel zal worden uitbetaald zodat bedrijven de kans hebben hun deuren straks wél te openen.

Ook de evenementensector herkent hetzelfde probleem, liet branchevereniging CLC Vecta weten. En volgens ondernemersvereniging ONL speelt dit ook bij kermissen, bowlingbedrijven, reisbureau’s en in de detailhandel.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca Breda: Oranjefeest 538 wel veilig, maar terrassen niet?
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!