‘Geen idee hoe terrassluiting gehandhaafd moet worden’

De Vos heeft geen goed woord over voor het besluit van de overheid om de terrassen alleen 's middags open te stellen. "Onbegrijpelijk. Als ik een ding echt onverantwoord vind, is het terrassen open tot 18.00 uur. Die snap ik niet.


“Ik heb echt geen idee hoe ik de sluitingsregels straks moet handhaven. Dat wordt de grootste uitdaging.” Dat zegt horecaondernemer Johan de Vos over de door het demissionair kabinet besloten tijd van 18.00 uur tot wanneer terrassen open mogen zijn vanaf 28 april.

De Vos heeft in Breda twee zaken en leidde eerder al een grote groep horecaondernemers uit Breda die ludieke acties bedacht als protest tegen het sluiten van de horeca.

De Vos heeft geen goed woord over voor het besluit van de overheid om de terrassen alleen ’s middags open te stellen. “Onbegrijpelijk. Als ik een ding echt onverantwoord vind, is het terrassen open tot 18.00 uur. Die snap ik niet. Ik denk dat Rutte maar half weet wat voor ellende hij zich op de hals gaat halen.”

Handhaving

Hij vraagt zich ook af hoe hij het wegsturen van gasten moet handhaven. “Met twintig kroegeigenaren de politie bellen? Die zeggen: sorry, dat kunnen we niet aan. Wat mij betreft is om 18.00 uur mijn terras gesloten. Maar op een gegeven moment houdt het ook bij mij op.”

Behalve kroegbaas van Boerke Verschuren is De Vos ook nog mede-eigenaar van pokébowl-restaurant Kahuna. Beide zaken zitten aan hetzelfde plein in Breda. “Het wordt lastig om om 18.00 uur de discussie aan te moeten gaan met mensen en de stompzinnigheid van de regels uit te gaan leggen. Jongens, hoe verzin je het?”

Vertrouwen

De Vos benadrukt meteen dat “als over een week het echt ellende wordt met mensen die maar doen of schijt hebben aan de regels”, dat de rekening niet gepresenteerd wordt aan de horecaondernemer. “Rutte heeft de mond vol van handhaving, maar kap nou met verbieden en ga naar vertrouwen. Laat de horeca de verantwoordelijkheid pakken.”

De Vos hoopt dat in het Kamerdebat van deze week de terrastijden verruimd kunnen worden. “Ik hoop dat de tijd naar 20.00 uur opgerekt wordt. Want dit slaat helemaal nergens op.”


Deel dit bericht
Bekijk meer KHN: vroege terrassluiting zorgt voor verplaatsing naar parken
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!