Horecava schuift door naar het voorjaar

Fuck Wijn is een nieuwe podcast over bier

De bedoeling van de podcast is om op een positieve en lollige manier bier in het zonnetje te zetten voor consumenten, zonder erg diep in te gaan op de technische kanten van het brouwen van bier. Wel wordt de luisteraar wat bierjargon geleerd.


Een cursus bier, maar dan in een podcast. Brouwer Ronald van de Streek en schrijver Ronald Giphart geven in hun nieuwe podcast ‘Fuck Wijn’ tips en weetjes over bieren, om je alvast voor te bereiden op de heropening van de horeca.

De bedoeling van de podcast is om op een positieve en lollige manier bier in het zonnetje te zetten voor consumenten, zonder erg diep in te gaan op de technische kanten van het brouwen van bier. Wel wordt de luisteraar wat bierjargon geleerd.

De twee kennen elkaar uit Utrecht toen brouwer Ronald, van brouwerij Vandestreek, Giphart wat bieren meegaf voor thuis. In iedere aflevering kletsen ze over onder andere de kleuren en smaken van speciaalbieren, pils en zelfs alcoholvrij bier, met steeds een nieuwe bierliefhebbende gast.

Proeven

In de eerste aflevering van Fuck Wijn schuift wijnkenner Harold Hamersma aan en hebben ze het, ironisch genoeg, toch ook veel over wijnen. De aflevering kwam vrijdag online en is te luisteren op onder andere Spotify.

Ronald en Ronald hebben samen ook een ‘Fuck Wijn bierpakket’ samengesteld met online bierwinkel Beerwulf. Van elk biertje zitten er twee in het pakket. “Eentje om te proeven, en de tweede om te drinken. Want bier is vooral om te drinken”, zegt Van de Streek in de eerste aflevering.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca: hoe ziet plan voor bedrijven in nood eruit?
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!