Forse omzetdaling groothandel Sligro door gesloten horeca

Vanwege de langdurige lockdown heeft ook groothandelsketen Sligro een fors lagere omzet vergeleken met een jaar eerder.


Vanwege de langdurige lockdown heeft ook groothandelsketen Sligro een fors lagere omzet vergeleken met een jaar eerder.

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de groothandel opnieuw veel last van de coronacrisis. Dat komt onder andere doordat horecazaken gesloten waren voor bezoekende gasten en veel restaurants dus geen etenswaren hoefden in te kopen bij Sligro. Ook stokten de leveringen aan sportverenigingen, stadions, dagrecreatie, bedrijfscatering en evenementen.

Buffers

In de eerste drie maanden van 2020 ging nog 533 miljoen euro omzet in de boeken. Dat was afgelopen kwartaal nog 328 miljoen euro, ruim 38 procent minder. Sligro spreekt van een “significante daling”. De filialen van Sligro waren in 2020 ook nog een tijd open voor particuliere consumenten maar dat is de laatste maanden niet meer zo.

Toch blijft de onderneming positief over de toekomst. De afspraken die Sligro vorig jaar heeft gemaakt met financiers bieden voor dit jaar vooralsnog voldoende ruimte, zegt het bedrijf. Er zijn op korte termijn geen aflossingsverplichtingen en de buffers zijn ruimschoots voldoende. Daarbij gaat Sligro er vanuit dat de markt in het tweede kwartaal weer stap voor stap zal herstellen. “De opstart zal, mede gezien de korte aankondigingstijd vanuit de overheid, hectisch zijn, maar daar zijn we op voorbereid”, laat de keten weten.


Deel dit bericht
Bekijk meer Heineken besteedt beheer van horecapanden uit aan vastgoedpartij
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!