FNV Horeca: vervroeg heropening restaurants

FNV verwacht dat er meer versoepelingen op korte termijn zullen komen nu het kabinet heeft toegezegd dat de cijfers zodanig zijn gedaald om de tweede ronde van versoepelingen in te voeren.


Het kabinet heeft maandag besloten dat de openingstijden van de horecaterrassen verruimd worden. Vakbond FNV Horeca verwacht dat de volgende stappen tot heropening nu ook snel zal worden gezet.

Met ingang van aankomende woensdag mogen de terrassen open van 06.00 uur tot 20.00 uur. De coronacijfers zijn genoeg verbeterd om deze tweede ronde versoepelingen door te laten gaan, besloot het kabinet maandag. Met deze tweede stap wordt vooral buiten meer mogelijk.

FNV Horeca laat weten ervan uit te gaan dat de derde en vierde fase van het stappenplan van de overheid tot heropening van de samenleving nu ook snel zullen volgen. In die volgende stappen kunnen restaurants en hotel-restaurants de deuren openen.

Krampachtig vasthouden

“Vooralsnog is het openen van de restaurants voorzien op 9 juni, dat duurt nog ruim drie weken”, zegt Edwin Vlek, bestuurder van FNV Horeca. Hij hoopt dat de overheid besluit de heropening van de restaurants te vervroegen als de besmettingscijfers dat toelaten en dat het kabinet niet “krampachtig vasthoudt aan deze datum”.

“Met het openen van de terrassen hebben horecamedewerkers laten zien dat zij klaar zijn voor verdere versoepelingen”, zegt de vakbondbestuurder. “Horecamedewerkers kijken dan ook erg uit naar de volgende stappen. Zij mogen dan nog meer gasten ontvangen en kunnen dan ook weer op de dagen met minder mooi weer gasten binnen ontvangen.”

“Onze horecasector heeft het hardst geleden onder de coronacrisis en kan daarnaast voorzien in een gereguleerde en veilige opbouw van sociale contacten. De sector verdient daarom een speciale inzet vanuit het kabinet”, aldus Vlek.

Download hier de CAO


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Horecaondernemers hebben grote belastingschulden'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!