Pssst! Voeg Horecava aan je startscherm toe. Met 1 klik het laatste horecanieuws!

Eindhovense horeca plaatst keurmerken voor veilige heropening

In Eindhoven krijgen horecazaken een keurmerk waarop staat hoeveel bezoekers er maximaal naar binnen mogen. Zo kunnen horecagasten veilig op stap als de coronamaatregelen weer versoepelen.


Initiatiefnemer Bas Strijbosch heeft woensdag het eerste keurmerk op de voordeur van zijn restaurant geplakt gekregen. In zijn zaak kunnen maximaal 72 gasten veilig naar binnen. De gemeente steunt het initiatief en houdt toezicht op de keurmerken, meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Controleurs van de gemeente kunnen in een oogopslag zien of een zaak zich aan de regels houdt en gasten krijgen het vertrouwen dat ze er veilig uit eten kunnen. “Het kan vervelende discussies voorkomen”, aldus Strijbosch. Wel zegt de restauranteigenaar dat de overheidsmaatregelen leidend blijven: “Als dertig gasten het landelijke maximum is, dan is dat zo.”

Rekenmodel

Horecazaken moeten wel moeite doen om het keurmerk te krijgen omdat er een speciaal ontwikkeld rekenmodel aan ten grondslag ligt. Het model is gemaakt door CrowdProfessionals. Ook vanuit de steden Amsterdam, Arnhem, Nijmegen en Utrecht wordt belangstelling getoond.

“Als de horeca straks haar deuren weer mag openen, willen we dat op een gastvrije én verantwoorde manier kunnen doen”, zegt Eindhovense wethouder Monique List. “Het is fijn om te merken dat ondernemers dit zelf ook belangrijk vinden.” Het keurmerk is echter geen vereiste om te mogen heropenen.


Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je mening

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht