Een donatie aan de horeca als bedankje voor de zorg

Stichting Klappen met Flappen zamelt komende maanden kleine en grote donaties in. Daarmee worden ingeschreven zorgmedewerkers beloond met een digitaal tegoed, die ze binnen drie maanden kunnen verzilveren bij aangemelde horecazaken.


Een jaar geleden applaudisseerde Nederland massaal voor de zorg. Nu wil KLM-piloot Joost Bax de zorg belonen met ‘flappen’ in plaats van klappen. En daarmee steunt hij ook de horeca.

Stichting Klappen met Flappen zamelt komende maanden kleine en grote donaties in. Daarmee worden ingeschreven zorgmedewerkers beloond met een digitaal tegoed, die ze binnen drie maanden kunnen verzilveren bij aangemelde horecazaken.

Bedankje

Beide sectoren zijn op hun eigen manier hard getroffen door de coronacrisis, legt initiatiefnemer Bax uit. “Het is een bedankje voor de zorg, die zo hard heeft gewerkt het afgelopen jaar. En tegelijkertijd een steuntje in de rug voor de horecazaken, die al maanden gesloten moeten blijven.”

Een initiatiefnemer uit de luchtvaart die geheel belangeloos zowel de Nederlandse horeca als de zorg steunt. Bax legt uit hoe deze opvallende combinatie samenkwam: “Een collega bij KLM had het coronavirus opgelopen en kreeg inzicht in het harde werk van de zorg. Intussen zag ik dat ook een vriend met een horecazaak op de Noordermarkt in Amsterdam het erg zwaar had tijdens de lockdown.”

Onbetaald verlof

Toen het ook nog eens slechter ging met KLM, besloot de piloot een jaar met onbetaald verlof te gaan om onder andere deze stichting te verwezenlijken. De donatiewebsite staat nu online. “Het is bijna 17 maart, dan is het een jaar geleden dat we met z’n allen klapten voor de zorg. Laten we ze nu ook belonen met flappen”, aldus Bax.

In maart, april en mei worden donaties opgehaald via de website, waar horecaondernemers en zorgverleners zich kunnen aanmelden. 1 juni krijgt de zorg de waardebonnen uitgekeerd. Het zorgpersoneel dat geen waardering in de vorm van een horeca-cadeau hoeft te hebben, kan ervoor kiezen het bedrag direct te doneren aan de horeca. Ook het geld dat niet binnen drie maanden wordt verzilverd, wordt uiteindelijk alsnog gedoneerd.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca verkocht afgelopen twaalf maanden 70 procent minder bier
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!