Duits studentenbanenplatform naar Nederland voor horecasector

Het Duitse wervingsbureau Zenjob komt ook naar Nederlandse studentensteden om studenten te koppelen aan werkgevers. Vooral in de horeca en bezorgsector wordt het bureau actief.


Het Duitse online-uitzendbureau Zenjob gaat studenten ook in Nederlandse studentensteden koppelen aan werkgevers. Het bureau wil vooral jonge flexkrachten inzetten in de horeca- en bezorgsector.

Het uitzendbureau wil profiteren van de toenemende vraag naar flexibele werkkrachten in sectoren die daar wegens de coronapandemie behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld bij bezorgdiensten, waar het door winkel- en horecasluitingen drukker dan tevoren is. Of in de horeca, waar nu langzaamaan weer meer mogelijk is terwijl een op de vijf werknemers sinds het begin van de coronacrisis de sector verliet.

App

Aan het einde van dit jaar wil het platform achthonderd studenten in het netwerk hebben en 2,5 miljoen euro hebben omgezet. Studenten kunnen zich aanmelden via de Zenjob-app. Als ze door het intakegesprek heen komen, dan krijgen ze banen in hun omgeving aangeboden die bij hen passen. Werk via Zenjob wordt wekelijks uitbetaald.

Zenjob werd in 2015 opgericht in Berlijn en wist sindsdien 50 miljoen euro aan investeringen binnen te halen. Inmiddels heeft het bedrijf 270 mensen in dienst en worden via de app maandelijks ruim 22.000 Duitse studenten aan het werk gezet. Nederland is het eerste land waar het platform naar uitbreidt.


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Door corona veel arbeidsconflicten in de horeca'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!