Drukke eerste terrasdag verliep zonder problemen

Op de eerste dag dat in Nederland de terrassen weer beperkt open mochten, maakten duizenden mensen gretig gebruik van deze mogelijkheid.


Op de eerste dag dat in Nederland de terrassen weer beperkt open mochten, maakten duizenden mensen gretig gebruik van deze mogelijkheid. Het leidde op sommige plekken tot lange rijen wachtenden, maar voor zover bekend nergens tot grote problemen.

De terrassen op het Leidseplein in Amsterdam stroomden aan het einde van de middag langzaam leeg. Mensen verlieten rustig een voor een het terras, een aantal mensen bleef nog zitten om de laatste drankjes op te maken, maar om 18.10 uur waren alle terrassen op het plein leeg en werden de stoelen al opgeruimd door het personeel. In het Vondelpark was het een half uur na sluitingstijd van de terrassen niet drukker dan normaal. Hier en daar liepen wat groepjes mensen, maar er waren geen grote groepen aanwezig. Politie en boa’s zijn in het park en houden toezicht.

De terrassen in het centrum van Rotterdam zaten woensdagmiddag tjokvol. Tegen 18.00 uur liep het leeg. Op sommige tafels stonden nog wel volle glazen bier. Gasten werden nog niet weggestuurd, maar iedereen leek op de hoogte te zijn van de sluitingstijd.

Onverantwoord

De horecabranche maakte zich eerder zorgen over het handhaven van de vroege sluitingstijd. Zo vreesde Bredase horecaondernemer Johan de Vos dat de algemene sluitingstijd van alle terrassen “een grote uitdaging” zou zijn. Hij noemde de regel “onverantwoord”. Dat leek woensdag nochtans goed te verlopen. Op de Grote Markt in het centrum van Breda leken de terrasbezoekers zich te realiseren dat het om 18.00 uur sluitingstijd is. Vanaf 17.30 uur verlieten zij dan ook rustig de terrassen.

Voor de opening van de terrassen, die bijna een half jaar dicht waren, geldt een aantal voorwaarden. Zo moeten mensen zoveel mogelijk blijven zitten, contactloos betalen en zich van tevoren registreren. Entertainment op of rond het terras is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal twee mensen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen onder de 12 jaar. Zitten aan een tafel is sowieso verplicht.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horecabranche: terrassen door het hele land goed gevuld
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!