Horecava schuift door naar het voorjaar

Burgemeesters steunen oproep Halsema terrassen open te doen

De oproep van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om op een verantwoorde manier de terrassen en andere buitenruimtes te heropenen, krijgt steun van collega's.


De oproep van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om op een verantwoorde manier de terrassen en andere buitenruimtes te heropenen, krijgt steun van collega’s.

Zo laten haar ambtgenoten Sharon Dijksma van Utrecht en Jan van Zanen van Den Haag via hun woordvoerders weten dat ook zij de buitenruimtes geleidelijk willen openstellen, mits dat veilig kan. “Dit geeft mensen letterlijk de ruimte om op een verantwoorde manier erop uit te gaan”, aldus Dijksma.

Ook het Veiligheidsberaad, waarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s zitten, is voorstander van “stapje voor stapje versoepelingen, afhankelijk van de stand van zaken van de vaccinatie en de epidemiologische toestand”, zo laat de woordvoerder van voorman en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls weten. “Daarbij ligt het voor de hand om onder andere van buiten naar binnen te kijken naar versoepelingen. Zoals al eerder deze week aangegeven is het Veiligheidsberaad met het kabinet in overleg over een aangepaste routekaart/openingsplan. Dit plan staat onder regie van het kabinet. Over de invulling van het plan kunnen we nu nog niets zeggen. We hopen dat dit plan er de komende twee weken zal zijn.”

In het RTL4-programma Beau riep Halsema de overheid op om buitenruimtes zoals dierentuinen en terrassen weer te openen. Zo ontstaan er minder chaotische situaties in parken. Afgelopen week was het onder meer in het Vondelpark veel te druk, wat leidde tot onrust toen de politie het park ontruimde. “Het gaat in zulke groten getale, dat je niet kunt verwachten dat de gemeente, politie en handhavers orde kunnen houden”, zei Halsema over de drukte in de parken.

Volgens Halsema is er steeds minder begrip voor de landelijke maatregelen van de regering, ook bij lokale bestuurders. De reden om de horeca te sluiten, vanwege de drukte die het in steden zou veroorzaken, is volgens de burgemeester achterhaald. “Die drukte is er toch wel, op de terrassen kan het nog in goede banen worden geleid.” Ze benadrukte wel dat heropening verantwoord moet gebeuren.


Deel dit bericht
Bekijk meer Brunch- en ontbijtboxen met Pasen populairder dan diner
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!