Bredaas café komt met ludieke actie: WK terraszitten

Een WK terraszitten? Dat is wat een cafe in breda organiseert. een creatief initiatief met de versoepelingen in de horeca.


Bredaas café Boerke Verschuren probeert het meeste te halen uit de versoepelingen van de terrastijden die woensdag in zijn gegaan en organiseert komend weekend het ‘WK terraszitten’.

De ludieke actie van Bredase cafébaas Johan de Vos start zaterdag precies om 06.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Het zijn de openingstijden van terrassen die het kabinet heeft aangekondigd en die vanaf woensdag in zijn gegaan. Het gaat erom welke gast het langste op het terras kan blijven zitten die dag, en wie de hoogste ‘score’ heeft. Dat wil zeggen: de langste zittenblijver en degene met de hoogste rekening wint. De prijs is een week lang gratis terraszitten, op kosten van het café.

“Zelf vind ik de verruimingen van de maatregels stompzinnig”, liet café-eigenaar De Vos weten aan Metronieuws. “Die tijd van 6.00 uur is natuurlijk maar raar. Toen dachten we, laten we er maar iets leuks van maken.”

Creatieve acties

De Vos heeft in Breda twee zaken en leidde eerder al een grote groep horecaondernemers uit Breda die ludieke acties bedacht als protest tegen het sluiten van de horeca. “Stap voor stap gaan we open. Alleen de restricties die nu gelden op het terras snap ik niet. Je kunt beter gereguleerd op het terras zitten dan ongereguleerd naar het park gaan”, aldus de café-eigenaar en tevens ook voorzitter van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

De aanmeldingen voor het WK terraszitten zijn nagenoeg volgeboekt en omwonenden steunen de actie en de horecabaas van harte. “Je moet blijven kijken wat je eruit kunt halen. Normaal gesproken bedenken we ludieke en creatieve acties met Carnaval, nu doen we het zo”, aldus De Vos.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horecaondernemers iets minder pessimistisch gestemd
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!