Strijd Nederlands beste ijskampioen

Strijd Nederlands beste ijskampioen

 
Voor het eerst op Horecava werd het Dutch Gelato Festival georganiseerd. De kampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd door de Italiaanse ijsmachinefabrikant Carpigiani Ambachtelijk Benelux en zijn dé wedstrijden om je te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.

Na het proeven van maar liefst 33 ijscreaties werd Lorénz de Groot van IJssalon Lorenzo uit Utrecht, uitgroepen tot winnaar van het Dutch Gelato Festival 2020. Hij maakte heerlijk een roomijs van yoghurt en meringue met een variegato van mango, passievrucht en papaya. Zijn Mapapa-ijs won omdat het volgens de jury, onder leiding van Belgisch sterrenchef patissier Roger Van Damme, op alle vlakken goed scoorde: smaak, creativiteit, structuur en presentatie. 

Lorénz vertegenwoordigt Nederland tijdens het Europees Kampioenschap van het Gelato Festival Challenge in Italië. Dit doet hij samen met nummer twee Marten Riedstra van IJssalon IJskald uit Lemmer en de nummer drie Jean Pierre Bax van Luciano IJssalon uit Wassenaar.

Wij wensen alle winnaars heel veel succes bij het Europees Kampioenschap in Italië! Wil je een keer een echt lekker ijsje proeven, dan weet je nu waar je moet zijn in Utrecht, Lemmer en Wassenaar.

Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »