Past een barbecue ook in jouw restaurant?

Past een barbecue ook in jouw restaurant?

  • 2017-12-15 03:08
  • Horecava
  • Advertentie

Restaurants maken er steeds vaker gebruik van: de barbecue. Een barbecue geeft vlees, vis en groente die typische rooksmaak, maakt het nog malser en het product behoudt zijn voedings- en smaakstoffen. De barbecue doet het dus goed in de horeca, maar past een barbecue ook in jouw restaurant? En wat levert het op?

Big Green Egg
De Big Green Egg is de Rolls Royce onder de barbecues, met dit keramische kooktoestel kun je roken, grillen, stoven, braden en bakken. Ook fungeert de Big Green Egg als slow-cooker. De ideale barbecue voor restaurants die zich willen onderscheiden en niet de standaard grill willen gebruiken. Martijn Brugman, chefkok bij Het zusje van André Dokter, gebruikt de Big Green Egg dagelijks: “De Big Green Egg is een echte eyecatcher. Bovendien vind ik het heel fijn om er mee te werken, hij is snel klaar voor gebruik, blijft de hele avond op temperatuur en de typische Big Green Egg smaak is natuurlijk erg goed.”

Zorgt een barbecue voor meer omzet?
Martijn: “We hebben de Big Green Egg achter de bar staan en daar omheen hebben we een aantal barplekken gecreëerd. Je kunt dus aan de bar eten en ondertussen wordt er gekookt op de Big Green Egg, eigenlijk is het een soort showtje dat je weggeeft, hiervoor wordt zelfs speciaal gereserveerd. Ook als mensen bij ons binnenstappen en ze zien de Big Green Egg staan, dan weten ze dat er goed eten wordt geserveerd.” Gasten vragen dus specifiek naar de Big Green Egg bij Het Zusje van André Dokter. De rooksmaak die het product krijgt wanneer het bereid is op een barbecue, geeft het product een extra dimensie, die smaak krijgen mensen thuis niet. Daarnaast zorgt een barbecue voor een stukje beleving; gasten zien hoe hun eten wordt klaargemaakt en dat draagt bij aan de smaakbeleving.

Drie tips voor het gebruik van een barbecue in een restaurant

Mocht je een barbecue voor in je restaurant willen aanschaffen, heeft Martijn van Het zusje van André Dokter drie tips:

  • Zet de Big Green Egg in het zicht, hierdoor raken mensen enthousiast. Het zorgt ook voor een stukje beleving.
  • Mocht de barbecue niet in het zicht staan, vermeld dan expliciet op de kaart dat bepaalde gerechten met de Big Green Egg (of een andere barbecue) zijn klaargemaakt.
  • Een professionele afzuigkap plaatsen is wel noodzakelijk, anders ruikt de hele zaak naar rook.

BBQ Plaza Horecava
Na het succes van de BBQ Plaza op de Horecava in 2016 en 2017, is de BBQ Plaza ook in 2018 weer te vinden op het voorterrein. Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van barbecueën en geniet ondertussen van heerlijke, op de barbecue klaargemaakte proeverijen. Laat je onder andere inspireren de door de sessies van Gertjan van Dijk (Big Green Egg).

Wil jij meer leren over het concept barbecueën binnen jouw restaurant? Kom van 8 tot en met 11 januari naar Horecava 2018 en bezoek BBQ Plaza. 

Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »