Online horeca apparatuur kopen: 10 tips

Online horeca apparatuur kopen: 10 tips

 

Ga je online horeca apparatuur kopen? Hoe vind je de juiste aanbieder tussen de vele online groothandels met elk een ruim aanbod aan horeca apparatuur? Onderstaande 10 tips helpen je bij het maken van de juiste keuze.

1. Gevestigd bedrijf: een nieuw bedrijf verkoopt wellicht goedkopere apparatuur, maar heeft relatief ‘weinig te verliezen’. Eén keer producten van mindere kwaliteit leveren (of helemaal niet leveren) en ze zijn verdwenen. Kies voor een gevestigd en betrouwbaar bedrijf.

2. Contactinformatie: communiceren per e-mail is prima, totdat je bestelling niet wordt bezorgd of er problemen zijn met de horeca apparatuur. Controleer of de online leverancier op meerdere manieren te bereiken is en vraag hoe lang het duurt voordat je vragen beantwoord worden.

3. Klachtenprocedure: hoe worden klachten of slechte reviews behandeld? Komt een klacht vaker voor? Dan zit er wellicht een kern van waarheid in. Ga ook na hoe er op een klacht gereageerd wordt. Wordt deze genegeerd of wordt de klacht daadwerkelijk opgelost?

4. Betrouwbare reviews: ga af op betrouwbare reviews die te vinden zijn op Google en Facebook. Bedrijven kunnen hier zelf namelijk geen invloed op uitoefenen.

5. Fysieke locatie: de dienstverlening en betrouwbaarheid van een bedrijf dat opereert vanuit een garage of zolderkamer is meestal niet gelijk aan die van een bedrijf met een bedrijfspand. Met defect apparatuur kun je langs de fysieke locatie en vaak heeft een dergelijk bedrijf meer ervaring, is beter georganiseerd en kan meer zekerheid bieden.

6. Showroom aanwezig: bij de aankoop van een bedrijfskritisch apparaat wil je zien en testen wat je koopt. Vaak is dit alleen mogelijk bij bedrijven met een showroom. Op zoek naar bijvoorbeeld een vacumeermachine? In de showroom kan handig getest worden hoe een dergelijk apparaat werkt.

7. Beschikbare garantie: als jouw horeca apparatuur defect is, wil je gebruikmaken van de garantie. Wordt alleen carry-in garantie geboden? Is de garantie alleen op onderdelen? Zijn deze op voorraad? Het is aan te raden om uit te zoeken wat er precies binnen de garantietermijn valt.

8. Eigen technische dienst: stel jouw combisteamer gaat op locatie kapot gaat. Kan het bedrijf snel zelf reparaties uitvoeren of schakelen ze een externe partij in waardoor het langer duurt? Vraag dit zeker na.

9. Keurmerken en certificaten: (internationale) keurmerken en certificaten tonen aan dat een bedrijf kwaliteitsproducten of een goede service levert. Controleer ook of het bedrijf is aangesloten bij bestaande brancheorganisaties.

10. Beschikbare betaalmethoden: zoek uit of er veilig online betaald kan worden. Zijn er verschillende betaalopties? Beschikt de webshop over een geldig SSL-certificaat? Zo weet je zeker dat jouw betaalgegevens veilig worden verwerkt.

Klaar om horeca apparatuur online aan te schaffen? Met deze tips maak je de juiste keuze. Succes met je aankoop!

Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »