Krokante frites, ook als het bezorgd wordt

Krokante frites, ook als het bezorgd wordt

 

Met alle trends die er gaande zijn op het gebied van gezonde keuzes maken, is de focus op balans belangrijk. Frites blijven daarom populair en worden ook steeds vaker besteld via bezorgsystemen, geheel in de trend van gemak waar we het eerder in Scoops al over hadden. Maar hoe zorg je als ondernemer dat jouw gemaakte frites smaakvol bij de klant aankomen via een bezorger? Door frites te serveren met een speciale zetmeelcoating! 


In vele steden en dorpen is het straatbeeld van maaltijdbezorgers uiterst normaal geworden. Bezorgplatforms vergroten de keuze en het gemak, waarbij de klant kan bestellen bij een groot aantal outlets met één enkele klik op zijn mobiele telefoon. Er is alleen een grote uitdaging voor de ondernemer: frites is een lastig product om kwalitatief goed te laten bezorgen. McCain heeft nu de oplossing! Aan horeca-ondernemers de taak om een ultiem verwenmoment creëren - ook al is het op afstand. 


Frites is de held van elke bestelling en dus moet het altijd goed zijn, realiseert McCain zich. Koude en slappe frites worden - terecht - niet geaccepteerd. Frites met een onzichtbare coating bieden de ultieme oplossing, aldus de fabrikant. De coating is een extra zetmeel laagje wat ervoor zorgt dat de frites langer warm en krokant blijft. Deze speciale coating zorgt voor een ‘vers-uit-de-frituur’ beleving, zelfs na 20 minuten in een afgesloten zak! Het is dan ook de hoogste tijd voor StayCrisp. 


Ondernemers moeten nog wel wennen aan het idee, frites serveren met een coating. Echter, StayCrisp is de oplossing voor de toekomst, ondernemers verkleinen de zorgen van negatieve reacties. Het zorgt juist voor positieve online reviews, extra loyale klanten en dus een succesvolle business, is de ervaring van McCain.


Bezorgen met perfectie

De praktijk leert dat veel ondernemers starten met een bezorgservice om kansen te benutten van additionele inkomsten. Tot op heden is de kwaliteit van de frites leidend om te bepalen welk bezorggebied bediend kan worden. Blijft de kwaliteit van de huidige frites maar 8 minuten gewaarborgd, dan zal een ondernemer niet snel een bestelling aannemen buiten deze zone. Daarmee is het risico op een slechte review te groot. De oplossing met StayCrisp biedt de ondernemer de mogelijkheid om zijn bezorggebied uit te breiden, de frites blijft tot 20 minuten warm en krokant, of juist verder te intensiveren omdat meerdere bestellingen gecombineerd kunnen worden. Op deze manier kunnen meer huishoudens bereikt worden en groeit de potentiele extra omzet. 

McCain ondersteunt ondernemers met een speciale app met een omzetcalculator. De app is verbonden met een database met het aantal huishoudens in Nederland. Op basis van de GPS-locatie en de keuze voor een specifiek product (gekoppeld aan holding time in minuten), berekent de app wat het potentieel aantal huishoudens is die een ondernemer kan bedienen (de olievlek op de kaart). Tegelijkertijd wordt de potentiele omzet berekent op basis van beschikbare data omtrent gemiddelde bestedingen. Op het moment dat een ondernemer in staat is om 10% van zijn potentieel te benutten, gaat het op jaarbasis al gauw over heel veel geld. 

Onderscheiden in kwaliteit

Verras en verleid klanten met producten met een hogere marge en die de bezorgservice winstgevender maken. Denk aan innovatieve aardappelspecialiteiten met een coating, zoals Crispers en Fry’n Dip Skin On. Creëer een speciale bezorgaanbieding, zodat het door klanten gemakkelijk besteld kan worden. Dat zorgt voor extra onderscheidend vermogen.


Interesse en wil je meer weten? 
Ontdek op www.mccain-goodtogo.com wat de oplossingen voor jou betekenen. Plan een afspraak met McCain of vraag een GRATIS proefpakket aan. 

Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »