Foodprofessional of the year

  • 2017-10-20 08:31
  • Horecava
  • Interview Scoops

Maurice van Rossum (31) is dit jaar verkozen tot F&B Professional of the Year. Hij stuurt o.a. de Mariënhof in Amersfoort en het Muntgebouw in Utrecht operationeel aan.

 Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken’

 

De inschrijving van de verkiezing F&B Professional of the Year is geopend. Tijdens de Horecava worden de drie finalisten met de meeste stemmen bekend gemaakt. Eén van de juryleden is de winnaar van 2017, Maurice van Rossum. Hij is operationeel manager van de Mariënhof in Amersfoort en het Muntgebouw in Utrecht. Ook heeft Maurice aan de wieg gestaan van twee opvallende concepten die dit jaar zijn gelanceerd: Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort en het banqueting concept ‘Alles uit de kast’ in Utrecht. Scoops legt hem vijf vragen voor.

Waarom ben je verkozen tot F&B Professional of the Year?
,, Gastvrijheid stroomt door mijn bloed, en dat je dit dan ook nog eens iedere dag op een super bijzondere plek mag uitoefenen, wow! Altijd probeer ik samen met mijn team onze gasten op een verrassende manier te verzorgen. Het bedenken van creatieve concepten en bijzondere manieren van F&B-presentaties helpt daarbij. Bijvoorbeeld onze wijnbar Zuster Margaux, waarbij we werken met proefnotities die onze gasten achterlaten, in plaats van een standaard wijnkaart. Of ons nieuwe concept in het Muntgebouw Utrecht, waarbij alle items van lunch of diner uit de kast geserveerd worden, zodat er beleving en interactie ontstaat tijdens het netwerken.’’

Wat is de grootste uitdaging van jouw vak?
,,Je bent zo goed als je laatste evenement, dat is mijn drijfveer om steeds het beste naar boven te halen. Telkens zorgen dat het gehele team de gast een stap voor is en dat je niet ‘verslapt’ in een standaard ritueel. Mijn grootste uitdaging is dus om iedere dag mijn team weer mega-scherp te krijgen. Het is net Champions League voetbal.’’

Wat maakt het vak F&B Management zo leuk?
,,Het werken met mensen en het verzorgen van een bijzondere beleving. De reacties die je achteraf krijgt, dat is kicken. Geen dag is hetzelfde. Vooraf kun je nog zo goed een gevulde agenda hebben, achteraf komt er altijd iets totaal onverwachts voorbij. Kortom, het loopt altijd anders dan je gepland hebt. Heerlijk!’’

 Heb je tips voor jongeren?
,, Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit meer te werken!’’

 Waarom ben je lid van de AF&BM?
,,De AF&BM is een mooi netwerk met bijzondere bijeenkomsten met een diversiteit aan thema’s. Samenwerken is tegenwoordig van groot belang om succesvol te zijn. De AF&BM is daar een perfect voorbeeld van.’’

Ken jij dé F&B Professional 2018?
De AF&BM is de Association of Food & Beverage Management. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het teken van de zoektocht naar de F&B Professional of the Year. De organisatie is op zoek naar iemand die zowel binnen het vakgebied als daarbuiten zorgt voor de nodige vernieuwing en ontwikkelingen op het gebied van food & beverage.

Vakgenoten kun je aanmelden tot 10 december op www.afbm.nl. Tijdens de bijeenkomst ‘Sport en leiderschap’ op 11 december maakt voorzitter René Giel de genomineerden bekend. Tijdens de Horecava op 10 januari worden de drie finalisten met de meeste stemmen bekend gemaakt. Deze drie genomineerden krijgen de kans om zich op 19 januari aan de vakjury te presenteren. De bekendmaking van de F&B Professional 2018 is tijdens het jaargala op 3 februari.