Aandacht voor je gasten én het milieu

Aandacht voor je gasten én het milieu

 

Aandacht voor je gasten én het milieu

In de horeca gaat al je aandacht naar je gasten. Energie besparen? Jij geeft juist energie! Toch ben je het misschien verplicht. In 2020 moet Nederland één van de milieuvriendelijkste landen van Europa zijn. De overheid verplicht daarom ook horecaondernemers om energiezuinig te ondernemen en te investeren in energiebesparing. Lees meer op deze pagina of download de gratis whitepaper met 7 tips . Duurzaam ondernemen in de horeca is namelijk makkelijker dan je denkt. 

DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER

Verduurzamen nu echt verplicht

Verbruik je jaarlijks meer dan 50.000 kWh aan energie of 25.000 m2 aan gas? En is het technisch mogelijk om energiebesparende maatregelen toe te passen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder? Dan ben je verplicht dit op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer te doen. Je moet ook melden welke maatregelen je hebt genomen. Dit kan binnenkort eenvoudig met de speciale onlinetool van de overheid.   

Ook zakelijk een slimme keuze  

Naast de verplichting vanuit de overheid, is duurzaam ondernemen ook zakelijk een slimme keuze. Met isolatie verlaag je namelijk niet alleen je energieverbruik en -kosten, je verhoogt ook het comfort van je gasten. En wist je dat je met LED verlichting tot wel 65% bespaart op je energiekosten voor verlichting? Besparen in een handomdraai dus. Liever je gasten éxtra gastvrij ontvangen? Bied ze dan de mogelijkheid om hun elektrische auto op te laden, terwijl zij werken of genieten van een lekkere maaltijd. 

De overheid helpt een handje 

Er zijn verschillende regelingen en subsidies in het leven geroepen om je een handje te helpen. Investeer je in energiezuinige technieken en duurzame energie, dan kan een deel van de investering worden afgetrokken van de fiscale winst dankzij de Energie-investeringsaftrek (EIA). Overweeg je een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel aan te schaffen? Dan kun je wellicht gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Je krijgt dan een tegemoetkoming bij de aankoop. 

DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER

Over ENGIE

ENGIE helpt je om duur­zamer te ondernemen. Met 100% groene stroom, advies en slimme (tech­nische) oplossingen. Wij weten namelijk welke uitdagingen jij hebt en hebben de oplossingen paraat. Direct profiteren van onze scherpe tarieven of benieuwd welke oplos­singen bij jou passen? Ga naar engie-energie.nl/zakelijk of bel onze Ondernemersdesk via 088 444 66 50. Wij helpen je graag!


Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »