Win-win: verlaag je energiekosten én verduurzaam!

Win-win: verlaag je energiekosten én verduurzaam!

 
In de winter verbruik je meer energie, de energieprijzen stijgen en de overheidsheffingen zijn per 1 januari weer gestegen. Dit is dus hét moment om te kijken hoe jij energie kunt besparen en je kosten kunt verlagen. Gelukkig is energie besparen in de horeca makkelijker dan je denkt. Over vier slimme oplossingen vertellen we je graag meer. Of download de meest gelezen whitepaper in de horeca op dit moment. Vol met tips om direct te besparen. Word ook koploper en ga aan de slag!  

Download gratis whitepaper

Bespaar tot 65% op je energiekosten voor verlichting met LED 
Van alle energiebesparende maatregelen is LED verlichting de kleinste en eenvoudigste stap waarmee je ieder dag bespaart. Zo verdien je de investering binnen 1,5 jaar terug. Tegenwoordig is LED verlichting dimbaar en in verschillende lichtkleuren verkrijgbaar. Kies voor heldere verlichting in de keuken en sfeerverlichting in het restaurant en bespaar in een handomdraai.

Verlaag je energieverbruik tot een kwart met isolatie
Met goede isolatie bespaar je direct op je energiekosten. Voor alle warmte die je dankzij isolatie binnen houdt, hoeft je niet extra te stoken. Bovendien houd je in de zomer de warmte buiten en hoef je minder te koelen. Zo zorgt isolatie voor een aangenaam binnenklimaat. Jouw gasten voelen zich prettig en je verdient de investering gemiddeld in 5 tot 8 jaar terug. Twee andere voordelen: de waarde van je pand stijgt en je dempt geluid van buiten.  

Word je eigen energieleverancier met zonnepanelen 
Er zijn nu zo’n 12 miljoen zonnepanelen in Nederland. En dat is niet zo gek, want zelf energie opwekken heeft veel voordelen. De panelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Hierdoor dalen je zakelijke energiekosten en krijgt jouw onderneming een duurzame uitstraling. Huidige subsidies en regelingen, zoals de KIA, EIA en SDE+, maken het nu éxtra aantrekkelijk om voor zonnepanelen te kiezen. Binnen 7 jaar verdien je de investering terug.   

Begin met 100% groen 
De eerste stap naar duurzaam ondernemen, is kiezen voor 100% groene stroom. De energie van ENGIE is 100% groen en wordt opgewekt in de natuur, door bijvoorbeeld windmolens. Al dat groen kost niets extra. Sterker nog, met onze scherpe tarieven ben je altijd voordelig uit. Dat is het voordeel van een van ’s werelds grootste. Met ENGIE onderneem je milieuvriendelijk én bespaar je op je energiekosten. Win-win dus!

Benieuwd welke oplossing bij jou past? Download de whitepaper of ga naar engie-energie.nl/zakelijk Wij helpen je graag! 

Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »