Bas Wigant maakt Lekkerste Hotdog van Nederland

Bas Wigant maakt Lekkerste Hotdog van Nederland

  • 2018-01-08 04:02
  • Horecava
  • Persbericht Nieuws Wedstrijd

Amsterdam – Bas Wigant maakt de Lekkerste Hotdog van Nederland. Wigant won tijdens de Horecava met zijn hotdog ‘New Dehli’ de vakwedstrijd Lekkerste Hotdog.

Wigant (60) werkt bij brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp. De vakjury prees de winnende hotdog vanwege de fraaie oosterse uitstraling en de bijzondere kwaliteit van het worstje.  

De vakwedstrijd Lekkerste Hotdog is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij fastservicebedrijven.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf indentieke hotdogs te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de hotdog.

 

TOP 3

De volledige top 3 van de Lekkerste Hotdog luidt als volgt:

#1: Bas Wigant – New Dehli

#2: Guanita Hoepel – French Dog

#3: Sam de Zeeuw – TG Thriller Dog

 

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen zeven deelnemers deel. De vakwedstrijd om de  Lekkerste Hotdog van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.

Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »