4 Trends centraal op InnovationLAB: Identiteit

4 Trends centraal op InnovationLAB: Identiteit

Deze maand uitgelicht: Identiteit 

Tijdens Horecava 2018 staan in het InnovationLAB vier trends centraal: technologie, circulariteit, identiteit en third places. Iedere maand lichten we één trend uit. Deze maand: Identiteit

Identiteit
Identiteit is een belangrijke trend in de horeca: concepten waarin een heldere keuze is gemaakt voor één verhaal of één product. De grote grijze massa van concepten met voor ieder wat wils, een onduidelijk concept en gemiddelde kwaliteit verdwijnen. De consument wil zich kunnen identificeren met de horeca die hij bezoekt. Meer dan eten en drinken, moet het zijn lifestyle bevestigen of versterken. 

One trick pony’s
De single line product concepten lenen zich hier uitstekend voor en zijn in de grote steden steeds meer te zien. Trendy zijn de Strawberry Bar en de winkel die alleen cookie dough met diverse toppings verkoopt.

 Old dutch

Een ander goed voorbeeld van een monoconcept is The Avocado Show in Amsterdam: eindeloze combinaties eten met avocado. Dit bedrijf heeft heel duidelijk haar eigen identiteit. Eigenaar Julien Zaa: l‘Kies een populair product waar je eindeloos mee kunt variëren en koppel dit bijvoorbeeld aan een actie op de sociale media’. 

Storytelling
Naast deze one trick pony’s zijn er concepten die vooral het verhaal versterken achter hun concept. Transparantie over de herkomst van producten, de bereiding en de invloed op gezondheid of omgeving. Concepten die volledig draaien om de technologische beleving versus succesvolle concepten die draaien om traditie. Café Nol is een groot succes in Amsterdam, juist vanwege de Jordanese uitstraling, de bekende bardames en de (oud-)Hollandse muziek. Concepten die volledig draaien om: ontspanning, lokaal, thrill, internationaal, gezondheid, noem maar op!

TrendLAB
In het TrendLAB, onderdeel van het InnovationLAB, kunnen bezoekers straks de 4 trends ervaren en beleven. 
 

Volgende maand lichten we een nieuwe trend uit: Technology.

Word gratis lid van de Horecava Scoops. Een online magazine bomvol video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Nieuwste Video

meer video's »