vegan


Food & Wine
Plant-based roomkaas met smaak, zó eenvoudig kan veganizen zijn

De populariteit van vega(n) gerechten blijft groeien. Consumenten zijn op zoek naar volwaardige vlees- en zuivelalternatieven, met behoud van smaak en textuur. Bij Lebo zijn ze ervan overtuigd dat de transitie gaat plaatsvinden en geven 3 tips om vega(n) te integreren in je menukaart.

Duurzaamheid
Vegan trends in de horeca

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig voedingspatroon, maar hebben die bij jou ook wat te kiezen? Maak je zaak nu nog vegan friendly: check de trends en vink ze af.

Start-up & innovatie
3 duurzame Start-ups waar het nu heel goed mee gaat

Volgens het CBS halen 50% van de start-ups hun doelen niet in de eerste vijf jaar. Bij de bedrijven die meedoen aan Start-up in de spotlight van Horecava is dat anders. Veel van deze starters groeien uit tot heel succesvolle ondernemingen. Hieronder 3 start-ups waar het heel goed mee gaat.

Food & Wine
Hoe serveer je oesterzwammen?

Een milieubewuste- en vegetarische optie van Nederlands bekendste snack en borrelhap serveren, hoe doe je dat? De Haven van Renesse weet hier wel raad mee. Zij serveren vegetarische oesterzwam bitterballen en kroketten en de gasten kunnen er geen genoeg van krijgen.

Start-up & innovatie
Start-up Davai Dumplings biedt een nieuwe vega snack

Met ruim 60.600 dumplings per maand verovert Davai Dumplings de markt. Deze start-up is pas net begonnen en timmert nu al aardig aan de weg. Want naast een heerlijke dumpling snack biedt het product nog veel meer mogelijkheden.

Start-up & innovatie
Start-up BUMI: Mindful Foods, voor chefs, gasten en consumenten

BUMI Mindful Foods, een food merk in Amsterdam dat zich focust op Tempeh en Seitan. Want het plankenrijk zit vol met eiwitten en het is niet nodig om die uit dierlijke producten te halen, aldus de twee bevlogen oprichters Daan en Florian. Hoe is deze start-up begonnen en waar staan ze nu?

Start-up & innovatie
Start-up Vol5: de vegan basissaus voor iedere chef

Vol5 is dé nieuwe sensatie op vegan gebied. Deze start-up maakt het voor elke chef mogelijk om zijn eigen signature aan een vegan basissaus toe te voegen. De Jus de Vegetable is een saus met een gouden randje, aldus bedenker Guus Vredenburg.

Leveranciers
GREEN HEROES – Topsellers 100% vegan

De Homestyle Burger, de Crunchy Chik'n Burger en de Knusper Schnitzel - deze SALOMON topsellers nu als plant based. 100 % tarwe, met een zelfde authentieke smaak als het origineel.

ANP Nieuws
‘Promoot vega-snacks in de Nationale Week Zonder Vlees’

Voor de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, die maandag van start is gegaan, sluiten ook horecabedrijven zich aan. Al zijn het er door de coronacrisis een stuk minder dan vorig jaar.

Start-up & innovatie
Start-up Pitch: Meet Jack jackfruit voor vleesliefhebbers

Met verse, jonge jackfruit kun je heerlijke bites met een vleesstructuur als ingrediënt toevoegen. Zo maak je van vleesliefhebbers echte jackfruit-fans.

Start-up & innovatie
Start-up Pitch: SauerCrowd gefermenteerde groenten

Biologische gefermenteerde groenten van SauerCrowd staan voor de hoogste kwaliteit, smaak en darmgezondheid, in een duurzame en circulaire economie. De groenten is afkomstig van lokale, biologische boeren waar een nauwe samenwerking mee is. De producten zijn ongepasteuriseerd en bomvol goede bacterien als vitamine C en K.

Start-up & innovatie
Start-up Pitch: Sparc Kitchen Vegan Food

Op zoek naar vegetarische producten van hoog niveau? Sparc Kitchen ontwikkelt vegan en plantbased producten. Ze maken alles zelf in een eigenproductiekeuken op ambachtelijke wijze en op basis van sociaal ondernemerschap.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!