SVH


Personeel
Uniek kinderboek over én voor de Nederlandse horeca als steun voor de branche

Maandag 9 januari werden tijdens de opening van Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Florentine Rijkmans, director Horecava. De boeken werden overhandigd door initiatiefnemers Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en recruitmentexpert en auteur Arjan Elbers. Saffraan & Sjalot is een uniek kinderboek en laat kinderen kennismaken met het leuke werk in de horeca. Het boek is alleen te koop bij verschillende Nederlandse horecabedrijven, waarbij een vast deel van de winst van het boek rechtstreeks naar de horecaondernemer gaat die het verkoopt.

Duurzaamheid
SVH en VANG Buitenshuis werken samen aan duurzame horeca

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen.

Top 3 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 bekend

1 december maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan. Lees nu welke leerbedrijven gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023.

Personeel
Voordelig of gratis een horecaopleiding volgen? Dat kan met STAP-budget!

Werk je in de horeca en wil je verder groeien? Als medewerker of ondernemer? Of overweeg je een overstap te maken richting de horeca? Dan kan een opleiding daarvoor prijzig zijn. Behalve als je gebruik maakt van de STAP-regeling. Met het STAP-budget kun je voordelig of geheel kosteloos een opleiding of training volgen. Nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit tevoren is dit een mooie kans voor werkgevers om het belang van opleiden en doorgroeien extra onder de aandacht te brengen bij medewerkers.

Ondernemerschap
SVH Meestertour tijdens de Week van de Horeca

Tijdens de Week van de Horeca van 19 tot en met 24 september 2022 vond de exclusieve SVH Meestertour plaats. Een unieke kans voor studenten en leerlingen die een horecaopleiding volgen. De tour ging langs SVH Meesterijsbereider Caroline Kooij van IJssalon De Hoop, SVH Meesterkok Michel van der Kroft en SVH Wijnmeester Edger Groeneveld van restaurant ’t Nonnetje en SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw Thérèse Boer van restaurant De Librije. Een meesterlijke dag vol inspiratie en fantastische smaken.

Personeel
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 van start!

Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Wie treed in de voetsporen van onder andere ’t Havenmantsje Harlingen, Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Het Hooihuis Roosendaal? Nomineer één of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op Horecava in januari 2023.

Beursnieuws
SVH organiseert theatershow voor horeca

Maandagavond 7 juni 2021 organiseert SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) als meest positieve bedrijf van Nederland in samenwerking met Trainmark de virtuele en positieve ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca!’ show live vanuit theater Spant! in Bussum.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!