Start-ups

Het Start-upLAB is dé plek waar je nieuwe initiatieven vindt. We spreken regelmatig diverse start-ups, geven ze een platform en tips & tricks. Ontdek hier de inspirerende verhalen van start-ups.


Start-up & innovatie
Start-up De Krekerij: lekker vlees van krekels en sprinkhanen

De start-up De Krekerij is gespecialiseerd in het maken van lekker vlees van onder andere krekels en sprinkhanen. Sander Peltenburg vertelt in deze ‘Start-up in the spotlight’ hoe De Krekerij bouwt aan een duurzame eiwittransitie.

Start-up & innovatie
Risottini: dé Italiaanse bitterbal voor jouw borrelplank

Hollands van buiten, Italiaans van binnen! De Start-up Risottini wil met hun Italiaanse vegetarische snack de Nederlandse borrelkaart veroveren. Eigenaren Daan Klein en Merijn Klok vertellen over hun Italiaanse bitterbal.

Start-up & innovatie
SwapBox: het optimale systeem voor herbruikbare verpakkingen

Deze keer in 'Start-up in the spotlight': SwapBox, die met hun herbruikbare verpakkingen, verpakkingsafval tegen wil gaan. Mede-eigenaar Maurits Last vertelt over hun start-up en waarom dit geschikt is voor elk bedrijf.

Start-up & innovatie
Bikl: smaakvolle en 100% natuurlijke augurken

Ferm Food biedt onder de naam Bikl een smaakvolle snack aan: 100% natuurlijke augurken die perfect passen op de borrelplank. Bikl brengt je smaakpapillen tot leven en laat je andere gerechten beter proeven. In deze 'Start-up in the spotlight' vertellen eigenaren Arend en Bert over hun start-up en de toekomstplannen van Bikl.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: The Mayo Sisters

The Mayo Sisters: een schoolvoorbeeld als het gaat over het succesvol opzetten en in de markt zetten van een start-up in de foodservice. Naast hun topproduct; een frisse, smeuïge en 100% plantaardige en suikervrije mayo met 15% minder vet, laten de zussen zien dat je met goede samenwerkingen, hard werken, mooie kansen en echte passie ver kunt komen. In januari stonden ze met The Mayo Sisters op het Horecava Start-upLAB en nu maken ze plannen om het buitenland te veroveren.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight The Food Kees

The Food Kees bestond nog maar net toen ze al op het Start-upLAB op Horecava stonden. Spannend om je jonge bedrijf meteen aan het grote publiek te tonen. En hoe overleef je daarna een zware periode waarbij bijna al je klanten dicht zijn? We spreken met Kees van Duinhoven eigenaar en oprichter van The Food Kees.

Start-up & innovatie
Surpriseat geeft korting

Surpriseat stond afgelopen editie bij ons op het Start-upLAB en was een van de genomineerden voor de Horecava Innovation Award 2020. Bij Surpriseat is de business het automatisch genereren van een verrassingsdiner bij een van de deelnemende restaurants, welke wordt gematcht aan de gast op basis van zijn/haar profiel.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Willem-Pie Bakery

In the spotlight: Willem-Pie Bakery. Oprichtster Willemijn van Wenum over het opzetten van je eigen bakkerij en heerlijke plant based taarten...

Start-up & innovatie
Marvin Oltmans van Marvin’s Horecaplanken

Ik ben Marvin. Vierdejaarsstudent aan de Hogeschool Utrecht waar ik de opleiding Ondernemerschap & Retail Management volg. Ik zou mezelf kunnen omschrijven als ondernemer, levensgenieter en avonturier. Ik ben een druk type, kom serieus over, maar kan goed luisteren.

Start-up & innovatie
Hans Boersma van Pizza Maffia

Ik ben Hans Boersma uit Amstelveen. 35 jaar, getrouwd en vader van een zoontje van bijna 4 jaar. Ik ben de oprichter van Pizza Maffia, een nieuw extra alternatief voor Thuisbezorgd die we deze zomer in de markt hebben gezet.

Start-up & innovatie
Roel Kramer van Van de Koe

Ik ben Roel. 32 jaar oud en woon in Amsterdam met mijn vriendin Tanja en zoontje James. Een jaar of twee geleden ben ik samen met compagnon Martijn het avontuur “Van de Koe” begonnen.

Start-up & innovatie
Jurrian van Lenthe van No Sugar Daddies

Ik ben Jurrian van Lenthe. 34 jaar jong en samen met mijn compagnon Henk-Jan Broeksma zijn we een jaar geleden No Sugar Daddies gestart. Wij kennen elkaar al ruim 15 jaar sinds we als huisgenoten in een studentenhuis in Groningen woonden.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!