Het Start-upLAB is dé plek waar je nieuwe initiatieven vindt. We spreken regelmatig diverse start-ups, geven ze een platform en tips & tricks. Ontdek hier de inspirerende verhalen van start-ups.
De start-up De Krekerij is gespecialiseerd in het maken van lekker vlees van onder andere krekels en sprinkhanen. Sander Peltenburg vertelt in deze ‘Start-up in the spotlight’ hoe De Krekerij bouwt aan een duurzame eiwittransitie.
Hollands van buiten, Italiaans van binnen! De Start-up Risottini wil met hun Italiaanse vegetarische snack de Nederlandse borrelkaart veroveren. Eigenaren Daan Klein en Merijn Klok vertellen over hun Italiaanse bitterbal.
Deze keer in 'Start-up in the spotlight': SwapBox, die met hun herbruikbare verpakkingen, verpakkingsafval tegen wil gaan. Mede-eigenaar Maurits Last vertelt over hun start-up en waarom dit geschikt is voor elk bedrijf.
Ferm Food biedt onder de naam Bikl een smaakvolle snack aan: 100% natuurlijke augurken die perfect passen op de borrelplank. Bikl brengt je smaakpapillen tot leven en laat je andere gerechten beter proeven. In deze 'Start-up in the spotlight' vertellen eigenaren Arend en Bert over hun start-up en de toekomstplannen van Bikl.
The Mayo Sisters: een schoolvoorbeeld als het gaat over het succesvol opzetten en in de markt zetten van een start-up in de foodservice. Naast hun topproduct; een frisse, smeuïge en 100% plantaardige en suikervrije mayo met 15% minder vet, laten de zussen zien dat je met goede samenwerkingen, hard werken, mooie kansen en echte passie ver kunt komen. In januari stonden ze met The Mayo Sisters op het Horecava Start-upLAB en nu maken ze plannen om het buitenland te veroveren.
The Food Kees bestond nog maar net toen ze al op het Start-upLAB op Horecava stonden. Spannend om je jonge bedrijf meteen aan het grote publiek te tonen. En hoe overleef je daarna een zware periode waarbij bijna al je klanten dicht zijn? We spreken met Kees van Duinhoven eigenaar en oprichter van The Food Kees.
Surpriseat stond afgelopen editie bij ons op het Start-upLAB en was een van de genomineerden voor de Horecava Innovation Award 2020. Bij Surpriseat is de business het automatisch genereren van een verrassingsdiner bij een van de deelnemende restaurants, welke wordt gematcht aan de gast op basis van zijn/haar profiel.
In the spotlight: Willem-Pie Bakery. Oprichtster Willemijn van Wenum over het opzetten van je eigen bakkerij en heerlijke plant based taarten...
Ik ben Marvin. Vierdejaarsstudent aan de Hogeschool Utrecht waar ik de opleiding Ondernemerschap & Retail Management volg. Ik zou mezelf kunnen omschrijven als ondernemer, levensgenieter en avonturier. Ik ben een druk type, kom serieus over, maar kan goed luisteren.
Ik ben Hans Boersma uit Amstelveen. 35 jaar, getrouwd en vader van een zoontje van bijna 4 jaar. Ik ben de oprichter van Pizza Maffia, een nieuw extra alternatief voor Thuisbezorgd die we deze zomer in de markt hebben gezet.
Ik ben Roel. 32 jaar oud en woon in Amsterdam met mijn vriendin Tanja en zoontje James. Een jaar of twee geleden ben ik samen met compagnon Martijn het avontuur “Van de Koe” begonnen.
Ik ben Jurrian van Lenthe. 34 jaar jong en samen met mijn compagnon Henk-Jan Broeksma zijn we een jaar geleden No Sugar Daddies gestart. Wij kennen elkaar al ruim 15 jaar sinds we als huisgenoten in een studentenhuis in Groningen woonden.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!