personeelsbeheer


Personeel
Zó krijgt Bart Melis van restaurant De Werf jongeren aan het werk op zijn terras

Overal in de horeca merken ze dat het lastig is om personeel aan te trekken. Zo vertelt Bart Melis: “Tot voor kort hadden wij ons team goed op orde, maar we hebben nu drie vacatures en met het terrasseizoen en de zomer in het vooruitzicht moeten we alle zeilen bijzetten om die te vullen”.

Personeel
Bijna helft van horeca kampt met personeelstekort

Lightspeed het complete ondernemersplatform waarmee ondernemingen kunnen vereenvoudigen, opschalen en uitzonderlijke gastervaringen kunnen bieden, heeft hun ‘Globale Stand van Zaken in de Horeca’-rapport gepubliceerd, waarin 850 restauranthouders, managers en exploitanten uit zes landen (de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk en Nederland) werden gevraagd naar regionale uitdagingen en trends.

Personeel
Horecapersoneel krijgt het laagste loon

De coronacrisis heeft de horecasector hard getroffen. Horecazaken moesten maandenlang hun deuren sluiten voor gasten en restaurants en cafés kampen met een personeelstekort. Moeten horecaondernemers hun portemonnee trekken om nieuw personeel te werven of zit de toekomst in automatisering? Gasten kunnen zo een op de tafel geplakte QR-code scannen en drankjes en eten bestellen. Geen personeel dat langskomt bij de gasten, een gezellig babbeltje maakt en een bestelling opneemt. En geen medewerkers die betaald hoeven te worden. Wat moet er gebeuren om het personeelstekort op te lossen? En wat verdient een medewerker in de horeca? Dat lees je in dit artikel over de kosten van horecapersoneel.

Personeel
Recruitment in Corona kans of uitdaging

Competition for experienced staff During the pandemic, the restrictions and lockdowns have caused many businesses to cut their costs by...

Leveranciers
Uitzenden of payroll; welke soort personeelsbeheer past bij u?

Sinds 2015 is P-services bij Xandrion aangesloten als dé specialist op het gebied van personeelsbeheer. P-services is met het label...

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!