Personeel


Horecava Limited Video
Lobby: Directeur Ricardo Eshuis van SVH

Waar vinden automatisering en horeca personeel elkaar? Ricardo Eshuis (SVH) vertelt in een boeiend gesprek zijn visie en mogelijkheden...

Horecava Limited Video
Lobby: Diego Buik en Jaap van Ham

Diego Buik, oprichter Diego's, en Jaap van Ham, eigenaar 4 verschillende zaken in Tilburg, in gesprek met Maarten Wessels over hoe je in contact blijft met je gasten en hoe ze naar de toekomst kijken.

“Meer hotello’s achter je bar, minder gezeik”

Wat begon als een vriendendienst voor een oud dispuutgenoot van Ruben, mondde uit in een samenwerking. Door de omvang van...

Personeel
Behoud van personeel topprioriteit binnen de Horeca

Tijdens afgelopen Horecava presenteerden SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland) de nieuwste arbeidsmarktcijfers. De resultaten laten zien dat de werkgelegenheid in de horeca verder toeneemt. Tussen 2020 en 2025 zijn jaarlijks zo’n 150.000 nieuwe mensen nodig. Voor de komende jaren blijft het vinden van voldoende personeel in de horeca nog steeds lastig. Het langer behouden van personeel is de komende jaren dan ook topprioriteit voor de horecabranche.

Personeel
Valide verbindingen om mens en organisatie verder te brengen

The Hospitalitist levert sinds 2008 oplossingen voor personeelsvraagstukken aan organisaties die excellente service nastreven. Ze leveren de medewerkers en de tools en het advies wordt geleverd door zusteronderneming Prio.me. Maarten Vooijs, CEO van The Hospitalitist en Prio.me vertelt hoe transparantie en verschillende perspectieven bijdragen aan individu, team en organisatie.

Personeel
Dringen op de arbeidsmarkt

In de horeca zijn er tussen 2019 en 2025 maar liefst 140.000 tot 158.000 extra mensen nodig. Dat is een uitdaging in een tijd waarin alle sectoren te maken hebben met krapte. Natuurlijk zijn arbeidsvoorwaarden een belangrijk thema. Veel belangrijker is het onderscheidend vermogen van horecabedrijven: waarmee maken zij het verschil voor potentiële werknemers? Verder ligt er een kans in een betere aansluiting tussen school en praktijk, doorgroeimogelijkheden en technologische innovaties. Kortom: werk aan de (horeca)winkel!

Leveranciers
Voor geld moet je de horeca in

De meest dynamische branche zit wellicht wel in het meest dynamische tijdperk ooit. Ontwikkelingen volgden zich nooit eerder zo snel op en ook de investeringsmaatschappijen hebben de horeca inmiddels gevonden. De behoefte voor verdere en snellere professionalisering is enorm groot en dat verdient een moment van reflectie.

Personeel
Jouw personeelsvraagstuk beantwoord op Horecava

We weten het allemaal: er is krapte op de arbeidsmarkt, en niet zo maar krapte, nee, een gigantische krapte. Zo kopte de NOS begin september dat het personeelsverloop de strop is voor de Nederlandse horeca en ons maar liefst 1,4 miljard per jaar kost. Zijn er 10.000 vacatures die structureel niet worden ingevuld en sluiten horecazaken omdat ze geen personeel hebben.

Leveranciers
KHN speelt in op toekomst

Klanten worden steeds kritischer, we leven in een snel veranderende omgeving en wet- en regelgeving geven meer uitdagingen. Inspelen op toekomstige ontwikkelingen is dan ook een must. Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt daarin haar leden door innovatief te denken. Het op de voet blijven volgen van trends en ontwikkelingen en daarmee kansen en mogelijkheden creëren voor leden is dan ook een belangrijk speerpunt van de vereniging.

Scoops Inspiratie
YPED klaar voor de nieuwe generatie

De Young Professional Experience Day (YPED) beleeft zijn derde editie op de Horecava. Op donderdag 11 januari, traditioneel de studentendag, komen zo’n 1.300 MBO- en HBO-studenten in contact met het bedrijfsleven. In het Auditorium krijgen ze een aantrekkelijk programma voorgeschoteld door FNV Horeca in samenwerking met de Horecava. Nieuw is dat Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) die dag het Beste Leerbedrijf Horeca 2017-2018 bekendmaakt.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!