Personeel


Personeel
TOPPR van de maand mei: Tess van der Meer

De nieuwste TOPPR is Tess van der Meer, cocktailbar medewerker bij Hotel Arsenaal Delft by Westcord. Tess van der Meer maakt in de horeca met aanstekelijk enthousiasme de lekkerste cocktails voor haar gasten en is daarmee uitgeroepen tot TOPPR van de maand mei.

Personeel
TOPPR van de maand april: Kevin Raes

Op het terras van Stadsbrouwerij Maastricht geniet je van het uitzicht over de Maas onder het genot van de heerlijkste bieren. Sinds april is Kevin Raes de bedrijfsleider van dit historische proeflokaal. Hij doet dit met zoveel passie en positieve energie dat hij is uitgeroepen tot TOPPR van de maand april.

Personeel
TOPPR van de maand maart: Max ten Kate

Zelfstandig werkend kok Max ten Kate werkt bij restaurant GOUD in Rotterdam. Deze loyale en harde werker is deze maand genomineerd als TOPPR door de trotse eigenaren van GOUD, Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker. Max houdt ervan om goed voorbereid aan het werk te gaan. Dankzij hem is de keuken altijd op orde, wat zorgt voor een prettige en overzichtelijke werkomgeving voor het hele team.

Personeel
Bedrijfsacademies voor het terugdringen van personeelstekort

Eén van de oplossingen voor het terugdringen van personeelstekort is door jouw (nieuwe) medewerkers snel in te werken en/of te trainen. En dat is precies wat je kunt doen met het nieuwe e-learningplatform van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Zo heb je nieuwe medewerkers snel aan boord en blijft huidig personeel uitgedaagd en willen ze graag bij je blijven werken.

Personeel
TOPPR van de maand februari: Jennifer van Kouwen

De TOPPR van de maand februari is zelfstandig werkend kok Jennifer van Kouwen. Ze neemt veel verantwoordelijkheid op zich en weet tegelijk de rust te bewaren. Dit zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer van restaurant Vroeg in Bunnik. Jennifer maakt bewuste stappen om door te groeien in de horeca. Hiermee wil ze ook anderen inspireren om alles uit zichzelf te halen.

Personeel
Voordelig of gratis een horecaopleiding volgen? Dat kan met STAP-budget!

Werk je in de horeca en wil je verder groeien? Als medewerker of ondernemer? Of overweeg je een overstap te maken richting de horeca? Dan kan een opleiding daarvoor prijzig zijn. Behalve als je gebruik maakt van de STAP-regeling. Met het STAP-budget kun je voordelig of geheel kosteloos een opleiding of training volgen. Nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit tevoren is dit een mooie kans voor werkgevers om het belang van opleiden en doorgroeien extra onder de aandacht te brengen bij medewerkers.

Personeel
Uniek kinderboek over én voor de Nederlandse horeca als steun voor de branche

Maandag 9 januari werden tijdens de opening van Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Florentine Rijkmans, director Horecava. De boeken werden overhandigd door initiatiefnemers Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en recruitmentexpert en auteur Arjan Elbers. Saffraan & Sjalot is een uniek kinderboek en laat kinderen kennismaken met het leuke werk in de horeca. Het boek is alleen te koop bij verschillende Nederlandse horecabedrijven, waarbij een vast deel van de winst van het boek rechtstreeks naar de horecaondernemer gaat die het verkoopt.

Personeel
Hoge personeelstekorten: waar zijn die mensen gebleven?

We genieten al enige tijd van de heropening van de horeca. Eén probleem: de hoge personeelstekorten. Veel personeel heeft tijdens de pandemie een andere baan gevonden, banen die meer zekerheid boden. En dit geldt niet alleen voor de horeca, ook in het openbaar vervoer, op luchthavens en voor de organisatie van festivals regent het vacatures. Maar waar zijn al die mensen gebleven?

Personeel
Inclusiviteit als kans voor de horeca

Sinds het begin van de coronacrisis zijn volgens vakbond FNV meer dan 90.000 horecamedewerkers in een andere sector gaan werken. Dat terwijl al voor de pandemie 1/3 van de horecabedrijven met een personeelstekort kampte. Het wordt dus tijd voor de horeca om de vijver waarin zij vissen voor personeel, te vergroten. Dit kan door na te denken over medewerkers uit een minder voor de hand liggende doelgroep.

Personeel
Hoe vind én behoud je horeca medewerkers

Werken in de horeca… Elke dag ‘n feestje! Horecaondernemers hebben lang uitgekeken naar de dag waarop zij weer een bijzondere gastvrije ervaring kunnen neerzetten met hun team. Maar nu het zover is, liggen er grote uitdagingen op hun pad. De belangrijkste daarvan is het vinden van horecapersoneel. Nu de horeca weer volledig open is, is er onvoldoende geschikt én ingewerkt personeel. Zonder goede medewerkers kun je gasten niet die bijzondere ervaring bieden en dus ook geen omzet maken. Maar hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers nu er een groot personeelstekort is?

Personeel
Bijna helft van horeca kampt met personeelstekort

Lightspeed het complete ondernemersplatform waarmee ondernemingen kunnen vereenvoudigen, opschalen en uitzonderlijke gastervaringen kunnen bieden, heeft hun ‘Globale Stand van Zaken in de Horeca’-rapport gepubliceerd, waarin 850 restauranthouders, managers en exploitanten uit zes landen (de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk en Nederland) werden gevraagd naar regionale uitdagingen en trends.

Tech & Dienstverlening
De opkomende trend van self-service in de gastvrijheidssector

In de huidige wereld zijn er constant nieuwe ontwikkelingen rondom technologie, om alles efficiënter, makkelijker en sneller te maken. Ook in de gastvrijheidssector worden er steeds nieuwe technologieën geïmplementeerd, wat efficiënt is, maar het gaat ook deels ten koste van persoonlijke service, wat juist een belangrijke factor is in de gastvrijheidssector.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!