Personeel


Personeel
Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Lightspeed het complete ondernemersplatform waarmee ondernemingen kunnen vereenvoudigen, opschalen en uitzonderlijke gastervaringen kunnen bieden, heeft hun ‘Globale Stand van Zaken in de Horeca’-rapport gepubliceerd, waarin 850 restauranthouders, managers en exploitanten uit zes landen (de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk en Nederland) werden gevraagd naar regionale uitdagingen en trends.

Tech & Dienstverlening
De opkomende trend van self-service in de gastvrijheidssector

In de huidige wereld zijn er constant nieuwe ontwikkelingen rondom technologie, om alles efficiënter, makkelijker en sneller te maken. Ook in de gastvrijheidssector worden er steeds nieuwe technologieën geïmplementeerd, wat efficiënt is, maar het gaat ook deels ten koste van persoonlijke service, wat juist een belangrijke factor is in de gastvrijheidssector.

Personeel
Het belang van betrokken werknemers op de werkvloer

Het is waarschijnlijk wel herkenbaar dat wanneer je je betrokken voelt tot het bedrijf waar je werkt, je met meer plezier naar werk gaat en ook gemotiveerder bent om jezelf van je beste kant te laten zien. Natuurlijk kan je tot zekere hoogte de mate van betrokkenheid zelf bepalen door de inzet die je toont naar het bedrijf, maar toch speelt het bedrijf zelf een belangrijke rol in het creëren en behouden van betrokken werknemers.

Starten in Horeca
Horecazaak starten in coronatijd: juist nu een goed idee

Een horecaonderneming starten in coronatijd is risicovol, maar het kan. Nu de horeca steeds meer mag versoepelen en langzaam teruggaat naar het oude normaal, is het tijd om terug te blikken naar het begin van de coronacrisis, waarin meerdere ondernemers een horecabedrijf begonnen. Hoe is het om een horecabedrijf te starten in coronatijd? Waar liepen horecaondernemers de afgelopen maanden tegenaan en hoe wisten zij moed te houden na de steeds terugkerende strenge coronamaatregelen?

Personeel
Staat jouw vacature al (gratis) op Horecaburgemeester?

Eindelijk is de horeca weer een stukje verder open! Goed nieuws, maar tegelijkertijd staat social media vol met #personeelgezocht. Alleen daar bereik je voornamelijk gasten, en geen potentiële werknemers. Daarom lanceert de Horecaburgemeester vandaag haar eigen vacatureplatform. Om horeca ondernemers te steunen, zijn de eerste 50 vacatures gratis!

Personeel
Fynn Boots: Hoe houd je je personeel langer bij jouw bedrijf?

Vervanging kost geld Dat ik van baan wissel is niet alleen jammer voor mij, maar ook voor mijn werkgever. Vervanging...

Ondernemerschap
Marktonderzoek: nieuwe rollen en functies binnen de horeca

Om bij de tijd te blijven heeft SVH, besloten in de branche te onderzoeken welke rollen er zijn ontstaan en die nu niet zijn vastgelegd. SVH heeft daarnaast onderzocht welke rollen in vacatures gevraagd worden die niet duidelijk matchen met de bestaande referentiefuncties.

Personeel
Horecatijgers gezocht! Hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers met passie voor het vak?

Werken in de horeca… Elke dag ‘n feestje! Horecaondernemers kijken reikhalzend uit naar de dag waarop zij weer een bijzondere gastvrije ervaring kunnen neerzetten met hun team. Maar er liggen grote uitdagingen op hun pad. Een daarvan is het vinden van personeel. Want als de horeca straks weer volledig open mag, dan moet jij als horecaondernemer snel weer kunnen beschikken over voldoende geschikt én ingewerkt personeel. Zonder goede medewerkers kun je gasten namelijk niet die bijzondere ervaring bieden en dus ook geen omzet maken. Maar hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers nu er een groot personeelstekort dreigt?

Starten in Horeca
Je eigen horecazaak starten

Je eigen horecaonderneming starten. Je zit er al een tijdje aan te denken, maar wanneer is nu het goede moment? En wat komt er allemaal kijken bij het starten van je eigen horecazaak? In dit artikel zetten we alles op een rijtje.

Beursnieuws
SVH start grote wervingscampagne voor nieuwe studenten en medewerkers in de horeca

Vandaag start Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het grootste kenniscentrum voor de horeca, de landelijke wervingscampagne ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca’ om mensen enthousiast te maken voor een opleiding of baan in de horeca. Grote namen uit de horecabranche als sterrenchefs Soenil Bahadoer, Jonathan Zandbergen, Dennis Huwaë en tv-chef en horecadocent Mounir Toub supporten de campagne in de zoektocht naar nieuwe studenten en medewerkers voor de horeca.

Video Inspiratie
KHN Advies over Personeel

De toekomst van de horeca, waar krijgt de horeca ondernemer mee te maken. Advies over personeel en meer tijdens deze Trend Talk.

Video Inspiratie
Lobby: Directeur Ricardo Eshuis van SVH

Waar vinden automatisering en horeca personeel elkaar? Ricardo Eshuis (SVH) vertelt in een boeiend gesprek zijn visie en mogelijkheden...

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!