Personeel


Personeel
Staat jouw vacature al (gratis) op Horecaburgemeester?

Eindelijk is de horeca weer een stukje verder open! Goed nieuws, maar tegelijkertijd staat social media vol met #personeelgezocht. Alleen daar bereik je voornamelijk gasten, en geen potentiële werknemers. Daarom lanceert de Horecaburgemeester vandaag haar eigen vacatureplatform. Om horeca ondernemers te steunen, zijn de eerste 50 vacatures gratis!

Personeel
Fynn Boots: Hoe houd je je personeel langer bij jouw bedrijf?

Vervanging kost geld Dat ik van baan wissel is niet alleen jammer voor mij, maar ook voor mijn werkgever. Vervanging...

Scoops
Marktonderzoek: nieuwe rollen en functies binnen de horeca

Om bij de tijd te blijven heeft SVH, besloten in de branche te onderzoeken welke rollen er zijn ontstaan en die nu niet zijn vastgelegd. SVH heeft daarnaast onderzocht welke rollen in vacatures gevraagd worden die niet duidelijk matchen met de bestaande referentiefuncties.

Personeel
Horecatijgers gezocht! Hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers met passie voor het vak?

Werken in de horeca… Elke dag ‘n feestje! Horecaondernemers kijken reikhalzend uit naar de dag waarop zij weer een bijzondere gastvrije ervaring kunnen neerzetten met hun team. Maar er liggen grote uitdagingen op hun pad. Een daarvan is het vinden van personeel. Want als de horeca straks weer volledig open mag, dan moet jij als horecaondernemer snel weer kunnen beschikken over voldoende geschikt én ingewerkt personeel. Zonder goede medewerkers kun je gasten namelijk niet die bijzondere ervaring bieden en dus ook geen omzet maken. Maar hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers nu er een groot personeelstekort dreigt?

Horecazaak (her)starten
Je eigen horecazaak starten

Je eigen horecaonderneming starten. Je zit er al een tijdje aan te denken, maar wanneer is nu het goede moment? En wat komt er allemaal kijken bij het starten van je eigen horecazaak? In dit artikel zetten we alles op een rijtje.

Persberichten
SVH start grote wervingscampagne voor nieuwe studenten en medewerkers in de horeca

Vandaag start Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het grootste kenniscentrum voor de horeca, de landelijke wervingscampagne ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca’ om mensen enthousiast te maken voor een opleiding of baan in de horeca. Grote namen uit de horecabranche als sterrenchefs Soenil Bahadoer, Jonathan Zandbergen, Dennis Huwaë en tv-chef en horecadocent Mounir Toub supporten de campagne in de zoektocht naar nieuwe studenten en medewerkers voor de horeca.

Horeca leveranciersberichten
“Meer hotello’s achter je bar, minder gezeik”

Wat begon als een vriendendienst voor een oud dispuutgenoot van Ruben, mondde uit in een samenwerking. Door de omvang van...

Scoops
Behoud van personeel topprioriteit binnen de Horeca

Tijdens afgelopen Horecava presenteerden SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland) de nieuwste arbeidsmarktcijfers. De resultaten laten zien dat de werkgelegenheid in de horeca verder toeneemt. Tussen 2020 en 2025 zijn jaarlijks zo’n 150.000 nieuwe mensen nodig. Voor de komende jaren blijft het vinden van voldoende personeel in de horeca nog steeds lastig. Het langer behouden van personeel is de komende jaren dan ook topprioriteit voor de horecabranche.

Scoops
Valide verbindingen om mens en organisatie verder te brengen

The Hospitalitist levert sinds 2008 oplossingen voor personeelsvraagstukken aan organisaties die excellente service nastreven. Ze leveren de medewerkers en de tools en het advies wordt geleverd door zusteronderneming Prio.me. Maarten Vooijs, CEO van The Hospitalitist en Prio.me vertelt hoe transparantie en verschillende perspectieven bijdragen aan individu, team en organisatie.

Scoops
Dringen op de arbeidsmarkt

In de horeca zijn er tussen 2019 en 2025 maar liefst 140.000 tot 158.000 extra mensen nodig. Dat is een uitdaging in een tijd waarin alle sectoren te maken hebben met krapte. Natuurlijk zijn arbeidsvoorwaarden een belangrijk thema. Veel belangrijker is het onderscheidend vermogen van horecabedrijven: waarmee maken zij het verschil voor potentiële werknemers? Verder ligt er een kans in een betere aansluiting tussen school en praktijk, doorgroeimogelijkheden en technologische innovaties. Kortom: werk aan de (horeca)winkel!

Scoops
Voor geld moet je de horeca in

De meest dynamische branche zit wellicht wel in het meest dynamische tijdperk ooit. Ontwikkelingen volgden zich nooit eerder zo snel op en ook de investeringsmaatschappijen hebben de horeca inmiddels gevonden. De behoefte voor verdere en snellere professionalisering is enorm groot en dat verdient een moment van reflectie.

Scoops
Jouw personeelsvraagstuk beantwoord op Horecava

We weten het allemaal: er is krapte op de arbeidsmarkt, en niet zo maar krapte, nee, een gigantische krapte. Zo kopte de NOS begin september dat het personeelsverloop de strop is voor de Nederlandse horeca en ons maar liefst 1,4 miljard per jaar kost. Zijn er 10.000 vacatures die structureel niet worden ingevuld en sluiten horecazaken omdat ze geen personeel hebben.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!