Ondernemen


Duurzaamheid
Een duurzame horeca begint bij de mens

Je kunt je restaurant op verschillende gebieden verduurzamen. De meest voor de hand liggende zijn meer groentegerechten op de kaart en een betere afvalscheiding. Maar er zijn zoveel meer manieren waarop je kunt verduurzamen. Duurzame Horeca Nederland onderscheidt, naast afval en voedsel, nog 4 andere pijlers waarmee je je zaak toekomstbestendig en inclusief kan maken. Dit zijn water, energie, huisvesting en als laatste “de mens”, een pijler die vaak onderbelicht blijft. We denken daarbij aan personeel, gasten en leveranciers.

Mike Post: ”DE UNIVERSITEIT VAN HET LEVEN”

Zonder schooldiploma’s een succesvolle horecaonderneming beginnen, je moet het maar kunnen. Mike Post (45) slaagde hierin toen hij in 2004 De Lunchclub opzette: Een traditioneel Hollands lunchzaakje in het centrum van Arnhem, ook wel bekend als ‘Het Stroopwafelzaakje’.

Sociaal ondernemen tijdens Corona

Je had grote plannen met je nieuwe horecazaak. Een sociale onderneming waar je 60 werkplekken zou creëren voor mensen met een arbeidsmarktbeperking...En toen kwam de corona crises en moest alle horeca dicht. Maar je laat je niet tegen houden en zet juist nú alles op alles om er helemaal klaar voor te zijn zodra de horeca weer open mag.

Ondernemerschap
Vanuit een ander perspectief ondernemen

We spraken René Giel, Directeur van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten en tevens voorzitter van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) over de overstijgende trends die hij ziet voor de hotellerie.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!