(non-) alcohol


Koude Dranken
Drankenbeurs NABLAB 1 jaar uitgesteld

Initiatiefnemers RAI Amsterdam en Servicecentre4Hospitality hebben deze week besloten het geplande event NABLAB met één jaar uit te stellen. De aanvankelijk op 4 en 5 april geplande vakbeurs zou het eerste Europese evenement voor professionals met 100% focus op “no & low alcoholische dranken” worden. Onder de huidige omstandigheden en met alle onzekerheden voor de komende maanden heeft de organisatie in goed overleg met de partners besloten de eerste editie een jaar uit te stellen naar 2023.

Nieuwe alcoholwet: vervallen inrichtingseisen

De Drank- en Horecawet, ook wel de tapvergunning wijzigt per 1 juli 2021. Een van die belangrijke wijzigingen, het vervallen van de inrichtingseisen voor horecaondernemingen, wordt in dit artikel uitgelicht.

Drank- en Horecawet: wijzigingen voor de detailhandel

Verkoopt je alcohol? Voor gebruik buiten je winkel? Dan moet je je houden aan de regels van de Drank- en Horecawet. Als je sterke drank (>15%) verkoopt, heb je op basis van de Drank- en Horecawet een slijterijvergunning nodig.

Koude Dranken
Desperados lanceert alcoholvrije variant

Desperados Virgin 0.0% biedt ook zonder alcohol de verfrissende smaak en de kick waar het merk bekend om staat.

Koude Dranken
Instatrend #wintercocktails

Regelmatig lichten we een instatrend uit die ons opvalt op Instagram. Dit keer is dat #wintercocktails. Heerlijke en mooie cocktails die jouw gasten warmhouden tijdens het komende winterseizoen.

12 tips om je wijnomzet te verhogen

Om te onderzoeken hoe een ondernemer een beter wijnrendement kan stimuleren, werkte Groupe LFE samen met het wetenschappelijk onderzoeksbureau Consumatics. Het onderzoek richt zich op het beïnvloeden van gastgedrag in horeca op gebied van wijnverkoop. De uitgebreide literatuurstudie werd als test toegepast op een aantal locaties in de Nederlandse markt.

#Steundebrouwer om brouwerijen te helpen

Veel brouwerijen hebben op dit moment het water aan de lippen staan, 40% dreigt failliet te gaan. Met de website van Steun de brouwer hopen de initiatiefnemers de brouwers een steuntje in de rug te geven.

Van drankfabrikant naar handgelfabrikant

De gezondheidszorg draait overuren, zorgpersoneel draait dubbele diensten, mondkapjes raken op, handschoenen zijn niet meer te krijgen en ook desinfectiezeep is weggehamsterd. Een aantal drankproducenten zijn hier op ingesprongen door zich te verdiepen in het produceren van alcoholhoudende desinfectiehandgel.

Personeel
SVH e-learning dranken bereiden en serveren

Wat weet jij van dranken bereiden en serveren? Test nu je kennis met de gratis SVH e-learning Dranken bereiden en serveren!

Koude Dranken
Gratis SVH e-learning non-alcoholische dranken

Wat weet jij van non-alcoholische dranken? Test nu je kennis met de gratis SVH e-learning Non-alcoholische dranken!

Koude Dranken
Gratis SVH e-learning verantwoorde alcoholverstrekking

In deze e-learning leer je meer over het verantwoord verstrekken van alcohol. Als een horecabedrijf alcohol wil schenken moet er altijd een leidinggevende aanwezig zijn die bijgeschreven is in het register Sociale Hygiëne. Ook het overige personeel dat drank verstrekt moet op de hoogte zijn van verantwoorde alcoholverstrekking. In deze e-learning leer je wat alcohol precies is en hoe je dit verantwoord verstrekt in de horeca.

Koude Dranken
Volg de 0.0 route op Horecava!

Horecava staat bomvol met trends en ontwikkelingen één van die ontwikkelingen die we de laatste jaren zien is no & low alcohol dranken: Dranken die bijna tot geen alcohol bevatten maar die qua smaak en beleving niets afdoen bij hun alcoholische variant. Zelfs 1 op de 5 mensen boven de 20 drinkt geen alcohol en dit percentage stijgt. Speciaal voor deze editie van Scoops hebben we daarom een 0.0 route over de beurs gemaakt. Dé route die jou inspireert op het gebied van no- en low alcohol dranken.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!