De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.
Amsterdam, 24 september 2018 - De acht deelnemende teams, die op 7 januari 2019 strijden om de HANOS Gouden Koksmuts, zijn bekend. De 58ste editie van de spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava ( 7 t/m 10 januari 2019) in RAI Amsterdam.
Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, op Horecava gewonnen door Vincent van Wegen en Damian Moes van De Nederlanden*.
Een amuse en een driegangenmenu, bereid met ingrediënten uit een ‘blackbox’ met te verwerken producten van hoofdsponsor HANOS. Die taak hadden acht jonge koks op 11 januari 2017 tijdens de strijd om het Zilveren Koksmes, de prijs voor jonge koks tot 25 jaar, tijdens de Horecava. Marco Helsloot van Restaurant & Hotel Merlet* uit Schoorl kwam als winnaar uit de strijd en mag zich Nationaal Kampioen Jonge Koks 2017 noemen.
Het team van restaurant De Loohoeve, Schoonloo met Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, is dit jaar de trotse winnaar van de HANOS Gouden Koksmuts!
Amsterdam, 30 oktober 2017 - Bekende chefs strijden om de hoogste onderscheiding voor Nederlandse koks
De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s en voor Jonge Koks tot en met 25 jaar is gestart. De wedstrijden vinden respectievelijk plaats op de tweede en derde dag van Horecava, die van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 wordt gehouden in RAI Amsterdam. De organisatie van de NK voor Koks is in handen van het Gastronomisch Gilde. Inschrijven kan tot 15 september.
De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts is gestart. De toonaangevende kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere Michelinsterren.
Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*.
De Horecava in RAI Amsterdam was op dinsdag 10 januari 2017 het toneel voor de strijd om het Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling. Na een intensieve kookdag nam leermeester Marleen Brouwer voor de tweede keer de Bronzen Koksmes mee naar huis, dit keer met haar leerling Frits Venema. De jury waardeerde hun amuse en driegangenmenu met de hoogste score.
De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!