Maaltijdbezorging


Ondernemerschap
Hoe garandeer en bewijs je de hygiëne bij afhaal- en bezorgmaaltijden?

Consumenten geven sinds de coronapandemie flink meer geld uit aan afhaal- en bezorgmaaltijden. En die groei zet nog verder door, volgens de FSIN Foodshopper Monitor 2021. Tegelijkertijd heeft 60% van de consumenten hogere verwachtingen van de hygiëne in restaurants dan vóór de pandemie*. Het is voor restaurants dus cruciaal om een hygiënische ervaring te garanderen. Dat kan enerzijds door personeel goed te instrueren en het ze makkelijk te maken om hygiënisch te werken, en anderzijds door aan de gasten duidelijk te maken welke maatregelen je hebt genomen. Maar hoe pak je dat aan bij afhaal- en bezorgmaaltijden?

Ondernemerschap
Starten met maaltijdbezorging

Het begint allemaal met een plan, en het liefst een goed doordacht plan. Naast dat veel horecabedrijven genoodzaakt waren tijdens de Corona-crisis te starten met bezorging, groeit maaltijdbezorging al jaren goed. Maar waar moet je aan denken als je begint met maaltijdbezorging? Dat lees je in dit artikel.

Scoops Inspiratie
Instatrend #Paasbrunchbezorging

Met Pasen bijna voor de deur, maar nog steeds de horeca dicht. Is deze keer de Instatrend #paasbrunchbezorging. Geniet je met ons mee?

Video Inspiratie
Rational: welke kookuitdaging brengt take-away

Het take-away concept werd in maart 2020 in één klap noodzaak voor bijna ieder horecabedrijf. Bijna een jaar later bezoekt Frank van Rational drie verschillende bedrijven om te helpen bij de kooktechnische uitdagingen die de chef tegenkomt.

Nieuwsberichten
Domino’s Pizza opent 20 nieuwe vestigingen door bezorgdrukte

Domino's Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen. Dat doet de keten om in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd.

Nieuwsberichten
Deliveroo verliest hoger beroep: maaltijdbezorgers geen zzp’ers

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn geen zelfstandig ondernemers, maar werknemers die recht hebben op een arbeidsovereenkomst. Dat is de conclusie van het gerechtshof Amsterdam.

Nieuwsberichten
‘Coronacrisis stuwt vraag naar fietskoeriers en pizzabakkers’

Naar sommige beroepen is er juist veel vraag tijdens de coronacrisis. Volgens uitzendconcern Randstad zijn de functies van fietskoerier, assistent supermarktmanager en ook IC-verpleegkundige met stip binnengekomen op zijn jaarlijkse lijst van kansrijke beroepen.

Algemeen Nieuws
De Horecawereld Draait Door

Drie keer presenteerden Charles van Goch en Stephanie van Oorschot van HotelloTOP ‘De Horecawereld Draait Door’. In de sessie over restaurants en cafés spraken zij met Alina Gikis – Manager van Cocktailbar Amehoela, Eser Adiguzel – Commercieel Directeur van Deliveroo, Marc Jitta – Horecadirecteur van Heineken en Ronald Huiskamp – Eigenaar van H-Hospitality.

Nieuwsberichten
Truffelz maakt logistiek makkelijk

Als je als leverancier van food & drinks direct aan je doelgroep wilt verkopen, hoe regel je dan je logistieke orderafhandeling? Het platform Truffelz neemt het allemaal uit handen.

Nieuwsberichten
Sterrenchef Wilco Berends rijdt rond in oude zuivelwagen
Nieuwsberichten
Horeca blij dat avondklok niet geldt voor maaltijdbezorgers

De horecabranche is blij dat maaltijdbezorgers uitgezonderd worden van de door het kabinet beoogde avondklok. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Hij hoopt daarbij dat de aanscherping van de maatregelen het mogelijk maakt dat de regels snel weer versoepeld kunnen worden.

Nieuwsberichten
Bezorgen maaltijden moet ook mogelijk blijven bij avondklok

Het bezorgen van maaltijden moet ook mogelijk blijven in de tijden dat er een avondklok geldt. Verder moet personeel van bijvoorbeeld pizzeria's, sushiketens, andere bezorgrestaurants en hotels van en naar het werk kunnen blijven komen in spertijd. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie op de mogelijke invoering van een de avondklok.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!