Maaltijdbezorging


Tech & Dienstverlening
Anthony Monte van SushiPoint verkozen tot Maaltijdbezorger van het Jaar

5 november 2022 werd Anthony Monte van SushiPoint winnaar van de landelijke verkiezing ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’. Dankzij het behalen van de meeste stemmen mag hij zich de Maaltijdbezorger van het jaar 2022 noemen.

Fast Casual
Zuivelhoeve terechte winnaar Foodservice Award 2022

De winnaars van de ‘Foodservice Awards’ 2022 zijn bekend! Na het uitstellen van de bekendmaking wegens de lockdown en onzekerheid zijn de prijzen vandaag eindelijk overhandigd tijdens een feestelijke lunch in restaurant Trammmhuys in Voorburg. Chefkok Pierre Wind had speciaal voor de uitreiking een lunch van negen gangen ontwikkeld die stonden voor de negen categorieën van de prijsuitreiking. De Zuivelhoeve nam dit jaar de ‘overall’ titel in ontvangst en is daarmee verkozen tot het meest favoriete Foodservice bedrijf van de consument.

Fast Casual
Supermarkt wordt concurrent van de horeca

De strijd rond de het marktaandeel van de gemaksconsument wordt hevig de komende tien jaar. Supermarkten gaan concurreren met horeca door ook voeding voor directe consumptie aan te bieden. Dit blijkt uit de nieuwe FSIN Beleidsmonitor 2030.

Leveranciers
Hygiëne garantie afhaal- en bezorgmaaltijden

Consumenten geven sinds de coronapandemie flink meer geld uit aan afhaal- en bezorgmaaltijden. En die groei zet nog verder door, volgens de FSIN Foodshopper Monitor 2021. Tegelijkertijd heeft 60% van de consumenten hogere verwachtingen van de hygiëne in restaurants dan vóór de pandemie*. Het is voor restaurants dus cruciaal om een hygiënische ervaring te garanderen. Dat kan enerzijds door personeel goed te instrueren en het ze makkelijk te maken om hygiënisch te werken, en anderzijds door aan de gasten duidelijk te maken welke maatregelen je hebt genomen. Maar hoe pak je dat aan bij afhaal- en bezorgmaaltijden?

Ondernemerschap
Starten met maaltijdbezorging

Het begint allemaal met een plan, en het liefst een goed doordacht plan. Naast dat veel horecabedrijven genoodzaakt waren tijdens de Corona-crisis te starten met bezorging, groeit maaltijdbezorging al jaren goed. Maar waar moet je aan denken als je begint met maaltijdbezorging? Dat lees je in dit artikel.

Food & Wine
Instatrend #Paasbrunchbezorging

Met Pasen bijna voor de deur, maar nog steeds de horeca dicht. Is deze keer de Instatrend #paasbrunchbezorging. Geniet je met ons mee?

Horecava Limited Video
Rational: welke kookuitdaging brengt take-away

Het take-away concept werd in maart 2020 in één klap noodzaak voor bijna ieder horecabedrijf. Bijna een jaar later bezoekt Frank van Rational drie verschillende bedrijven om te helpen bij de kooktechnische uitdagingen die de chef tegenkomt.

ANP Nieuws
Domino’s Pizza opent 20 nieuwe vestigingen door bezorgdrukte

Domino's Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen. Dat doet de keten om in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd.

ANP Nieuws
Deliveroo verliest hoger beroep: maaltijdbezorgers geen zzp’ers

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn geen zelfstandig ondernemers, maar werknemers die recht hebben op een arbeidsovereenkomst. Dat is de conclusie van het gerechtshof Amsterdam.

ANP Nieuws
‘Coronacrisis stuwt vraag naar fietskoeriers en pizzabakkers’

Naar sommige beroepen is er juist veel vraag tijdens de coronacrisis. Volgens uitzendconcern Randstad zijn de functies van fietskoerier, assistent supermarktmanager en ook IC-verpleegkundige met stip binnengekomen op zijn jaarlijkse lijst van kansrijke beroepen.

Scoops Inspiratie
De Horecawereld Draait Door

Drie keer presenteerden Charles van Goch en Stephanie van Oorschot van HotelloTOP ‘De Horecawereld Draait Door’. In de sessie over restaurants en cafés spraken zij met Alina Gikis – Manager van Cocktailbar Amehoela, Eser Adiguzel – Commercieel Directeur van Deliveroo, Marc Jitta – Horecadirecteur van Heineken en Ronald Huiskamp – Eigenaar van H-Hospitality.

Leveranciers
Truffelz maakt logistiek makkelijk

Als je als leverancier van food & drinks direct aan je doelgroep wilt verkopen, hoe regel je dan je logistieke orderafhandeling? Het platform Truffelz neemt het allemaal uit handen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!