COVID-19 heeft het werk van horecaondernemers grondig door elkaar geschud. Restaurants, cafés en hotels moeten zich continu aanpassen. Hiernaast wordt...
Antimicrobiële zeep en handdesinfectiemiddelen zijn een belangrijk onderdeel van preventieve maatregelen tegen infecties op de werkvloer en in publieke ruimtes....
Met de nieuwste innovatie, de Tork Xpressnap Elektronische Drive Thru servetdispenser, brengt Tork de voordelen van de gesloten servetdispenser naar drive-thru en afhaalservices.
Consumenten geven sinds de coronapandemie flink meer geld uit aan afhaal- en bezorgmaaltijden. En die groei zet nog verder door, volgens de FSIN Foodshopper Monitor 2021. Tegelijkertijd heeft 60% van de consumenten hogere verwachtingen van de hygiëne in restaurants dan vóór de pandemie*. Het is voor restaurants dus cruciaal om een hygiënische ervaring te garanderen. Dat kan enerzijds door personeel goed te instrueren en het ze makkelijk te maken om hygiënisch te werken, en anderzijds door aan de gasten duidelijk te maken welke maatregelen je hebt genomen. Maar hoe pak je dat aan bij afhaal- en bezorgmaaltijden?
Reiniging en hygiëne is altijd een belangrijk aspect geweest bij het runnen van een horecabedrijf, maar Covid-19 heeft ons er...
Ben je ervan overtuigd dat u en al uw medewerkers weten wat ze moeten doen om zichzelf en natuurlijk de...
Duurzame en schone aftrap van het terrassenseizoen door HYGENIQ. Vanaf dit moment kan iedereen in Nederland zijn favoriete kroeg, (eet)café of restaurant met terras nomineren voor een frisse start. Twaalf horecagelegenheden, een uit elke provincie, winnen een grote schoonmaak zodat ze klaar zijn voor heropening op het moment dat de terrassen weer open mogen.
Door de coronamaatregelen ligt hygiëne in de horeca onder een vergrootglas: alles is erop gericht om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Naast het coronavirus zijn er volop andere ziekmakers die juist in de zomer een risico zijn voor horecazaken.
De schoonmaak in de horeca vraagt om nieuwe ‘mores’. Rob Toorenburgh, schoonmaakmakelaar bij adviesbureau Atir: ‘Met een richtlijn alleen kom je er niet. Hygiëne zegt alles over gedrag. De hamvraag is dan ook: hoe kun je coronaproof gedrag bevorderen en motiveren?’
Wat weet jij van hygiëne in de horeca? Test nu je kennis met de gratis SVH e-learning Hygiëne!
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!