Een horecaonderneming begin je niet zomaar. Als ondernemer wil je voorkomen dat je door onverwachte kosten later in de financiële problemen komt. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal. Wat voor kosten kan een starter bijvoorbeeld verwachten bij de aanschaf van keukenapparatuur? En met welke verzekeringen en vergunningen krijgt een beginnende ondernemer te maken? Dit en meer lees je in dit artikel over het starten van een horecazaak.
Een horecaonderneming starten in coronatijd is risicovol, maar het kan. Nu de horeca steeds meer mag versoepelen en langzaam teruggaat naar het oude normaal, is het tijd om terug te blikken naar het begin van de coronacrisis, waarin meerdere ondernemers een horecabedrijf begonnen. Hoe is het om een horecabedrijf te starten in coronatijd? Waar liepen horecaondernemers de afgelopen tijd tegenaan en hoe wisten zij moed te houden na de steeds terugkerende strenge coronamaatregelen? Deze coronacrisis vroeg om veerkracht, optimisme, creativiteit en flexibiliteit. Een horecaonderneming starten gaat nooit zonder risico en er zijn veel dingen om rekening mee te houden. In tijden van crisis komen daar nog economische onzekerheden bij. Ook tijdens de coronacrisis: de lockdownmaatregelen gooiden keer op keer roet in het eten, wat zorgde voor nog meer onzekerheden en inspanningen voor startende horecaondernemers.
Koninklijke Horeca Nederland is de branchevereniging voor de horeca in Nederland. Ze bieden handige tools aan voor je bedrijfsvoering.
Bij het starten van een horecabedrijf komt veel kijken. Onderstaande stappenplan van de Kamer van Koophandel geeft je een goed inzicht welke acties je moet nemen als je een horecazaak opent. Van bestemmingsplan en vergunningen tot hygiëne en openingstijden.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!