Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*.
Rob Weijers van De Heikamp uit Ruurlo bakte vandaag de lekkerste, spannendste en origineelste groenten pannenkoek van Nederland en wint hiermee de Gouden Koekenpan!
Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeert de 61e editie van Horecava. De talrijke innovaties en nieuwe producten die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld, vonden ruimschoots weerklank. Horecaondernemers (71%) vinden het belangrijk zich te oriënteren op extra kansen voor hun bedrijf.
Hoa-En Looi, werkzaam bij Gracy's won met zijn wafel 'Gracy's' de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’. Het thema van de wedstrijd ‘De Lekkerste Wafel van Nederland’ is: ‘Dutchie’.
André Hazes junior is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland. De bekende Nederlandse zanger kreeg de ambtsketting omgehangen op woensdag 11 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2017’, dat werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.
Philip van der Sar werkzaam bij Stads-Koffyhuis won met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders’. Deze wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd en is bedoeld voor medewerk(st)ers van horecabedrijven met een beperking. Volgens de jury was de tempratuur van beleg en brood mooi in balans. Hierdoor komt de smaak van het broodje nog beter tot zijn recht. Onder andere de gedroogde tomaten uit Nederland gaven een bijzondere smaak aan de 'Flipse'. Waardoor dit broodje de absolute nummer een is van deze vakwedstrijd.
Het beste getapte biertje vinden de consumenten in de Nederlandse horeca. Jaarlijks strijden de barmannen en barvrouwen om het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Vandaag was een spannende finale op de Horecava in Amsterdam. Een ongekend hoog niveau van gastheren en vrouwen presenteerden aan de vakjury pils en speciaalbieren. Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd. De professionele vakjury beoordeelde het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren.
Wie bakt de lekkerste, spannendste en origineelste pannenkoek met groenten van Nederland? Groenten zijn trendy, verantwoord, lekker en divers. Daarom vormen zij de ideale basis voor dé pannenkoek van 2017 en een creatieve uitdaging voor pannenkoekenrestaurants in Nederland.
Vy Vieu, werkzaam bij HMS Host won met haar broodje ‘Pink Lady’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Catering’. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van cateringbedrijven. Roze kleuren en bloemen is niet het eerste waar je aan denkt bij 'Het Lekkerste Broodje van Nederland'. Toch was de combinatie die Vy had samengesteld fantastisch van smaak. Ingrediënten zoals shio so purpe leafs, vijgen en poeder van rode biet gaven dit broodje een evenwichtige en gedurfde smaak.
De juryvoorzitter Rob Besseling verklaarde bij de prijsuitreiking dat deze hamburger het thema Dutchie het best benaderde. Het gebruik van het ingrediënt stroopwafel in een hamburger was zeer verrassend en gedurfd. Ook de combinatie van een zoetje en een zuurtje in deze burger kwam prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d'Antan Rosset maakte dit tot de unanieme winnaar bij de jury.
Henri van den Einden won met zijn salade ‘Geit in de wei’ de vakwedstrijd De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Uitgangspunt van deze salade is gezondheid in combinatie met het thema Dutchie. Deze salade creëerde direct een wauw-effect. Volgens de jury een schilderij van kleuren waarbij Elstar appels, spruiten en parel couscous de salade afmaakte tot de winnende salade.
De Horecava in RAI Amsterdam was op dinsdag 10 januari 2017 het toneel voor de strijd om het Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling. Na een intensieve kookdag nam leermeester Marleen Brouwer voor de tweede keer de Bronzen Koksmes mee naar huis, dit keer met haar leerling Frits Venema. De jury waardeerde hun amuse en driegangenmenu met de hoogste score.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!