horecapersoneel


Personeel
’t Huys zoekt mensen, waarom deze insta-post werkt

De horeca heeft veel moeite om personeel te vinden. Een post op Instagram is snel gemaakt, maar iedereen post z'n vacatures. Wat maakt een social vacature goed? 't Huys laat zien hoe je je kunt onderscheiden.

Personeel
Hoge personeelstekorten: waar zijn die mensen gebleven?

We genieten al enige tijd van de heropening van de horeca. Eén probleem: de hoge personeelstekorten. Veel personeel heeft tijdens de pandemie een andere baan gevonden, banen die meer zekerheid boden. En dit geldt niet alleen voor de horeca, ook in het openbaar vervoer, op luchthavens en voor de organisatie van festivals regent het vacatures. Maar waar zijn al die mensen gebleven?

Personeel
Doorwerken tijdens de feestdagen, oneerlijk voor horecamedewerkers?

Werk je in de horeca, dan weet je dat je soms moet werken op feestdagen. Maar mensen met een kantoorbaan krijgen wèl vrij op Hemelvaartsdag en met Pasen. Is dat wel eerlijk?

Personeel
Zo belangrijk is het om je medewerkers goed te trainen

De horecabranche is enorm getroffen door de coronacrisis. Door de verschillende lockdowns en de onzekerheid hebben veel horecaondernemers (een deel van) hun medewerkers moeten laten gaan. Nu de horeca weer open is, neemt ook de vraag naar goede medewerkers hard toe. Het binden en boeien van je medewerkers is belangrijker dan ooit. De ontwikkeling van je team speelt hierin een belangrijke rol. Maar waar moet je op letten? KHN geeft tips.

Personeel
Jorden Hoek: Hoe zorg ik voor een positief werk-klimaat

Het is geen openbaring als er verteld wordt dat een restaurant valt of staat met de mate van gastvrijheid. Gastvrijheid, een bekend en frequent gebruikt woord in de horeca, maar vaak nog ver te zoeken. Zonde, want de mate van gastvrijheid is de meest prominente factor van de gastenbeleving, en een goede gastenbeleving leidt tot een hogere omzet. Maar waarom dan, dat de gastvrijheid in de horeca vaak veel te wensen over laat? En, hoe creëer je gastvrijheid binnen een restaurant?

Personeel
Horecapersoneel krijgt het laagste loon

De coronacrisis heeft de horecasector hard getroffen. Horecazaken moesten maandenlang hun deuren sluiten voor gasten en restaurants en cafés kampen met een personeelstekort. Moeten horecaondernemers hun portemonnee trekken om nieuw personeel te werven of zit de toekomst in automatisering? Gasten kunnen zo een op de tafel geplakte QR-code scannen en drankjes en eten bestellen. Geen personeel dat langskomt bij de gasten, een gezellig babbeltje maakt en een bestelling opneemt. En geen medewerkers die betaald hoeven te worden. Wat moet er gebeuren om het personeelstekort op te lossen? En wat verdient een medewerker in de horeca? Dat lees je in dit artikel over de kosten van horecapersoneel.

Horecava Limited Video
Trend Talk: Personeel en robotisering

Een rondetafel gesprek over de keuze tussen een geautomatiseerd concept of juist inzetten van personeel. Hierover gaan Etienne de Jager (Hajé Shops, Hotels en Restaurants), Randall van Poelvoorde (robotxperience.com) en Ricardo Eshuis (SVH) met elkaar in gesprek.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!