Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe kansen, maar ook een verandering in wet- en regelgeving. Wat is er voor jou als horecaondernemer allemaal veranderd sinds 1 januari 2023 op het gebied van personeel en arbeidszaken in de horeca?
Vrijdag 17 maart is het Nationale Pannenkoekdag en vanaf die dag opent de Nederlandse horeca een weekend lang haar deuren met tal van activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op deze manier wil de sector de jongste generatie op een leuke, positieve en interactieve manier laten ervaren hoe gaaf de horeca is.
Een horecaonderneming begin je niet zomaar. Als ondernemer wil je voorkomen dat je door onverwachte kosten later in de financiële problemen komt. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal. Wat voor kosten kan een starter bijvoorbeeld verwachten bij de aanschaf van keukenapparatuur? En met welke verzekeringen en vergunningen krijgt een beginnende ondernemer te maken? Dit en meer lees je in dit artikel over het starten van een horecazaak.
Met kerst lag zijn wieg al in een hotelkamer van het hotel van zijn opa. Toen hij 10 was startte zijn ouders een eigen hotel waar hij zelf ook woonde en vervolgens studeerde hij Hotelschool Ter Duinen in België. Oftewel, de voorliefde voor de horeca is er bij Leon van Bourgonje met de paplepel ingegoten.
In meerdere provincies zijn het afgelopen jaar ‘digitale werkplaatsen’ opgestart, waarbij studenten ondernemers helpen digitaliseren. Ook veel horecazaken melden zich aan met digitale vraagstukken.
Justitieminister Ferd Grapperhaus wil samen met horecaondernemers tot een plan komen om straks langzamerhand de terrassen en misschien de restaurants ook weer te openen. Hij wil daarbij het tijdspad bespreken, maar ook bijvoorbeeld bij welke hoogte van de besmettingsgraad de sector weer iets meer kan.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!