Horeca Nieuws


Food & Wine
Wat is een dark kitchen?

Dark kitchen, ghost kitchen, hybride keuken, het zijn termen die in de branche vaak voorbij komen. Als iemand het over een dark kitchen heeft, wat wordt er dan precies bedoeld? Vormt het een bedreiging voor jouw bedrijf, of is het juist een kans?

ANP Nieuws
‘Personeelstekort horeca wordt in september nog veel groter’

Het tekort aan personeel in de horeca wordt in september nog veel groter. Dat verwachten verscheidene uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in de horeca. Het zou er in september toe kunnen leiden dat sommige evenementen niet kunnen doorgaan.

ANP Nieuws
‘Aanmeldingen horecaopleidingen minder gedaald dan verwacht’

Het aantal aanmeldingen voor horecaopleidingen van MBO-scholen zal tot 8 procent minder zijn ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De daling is minder dramatisch dan verwacht. Sommige MBO-scholen zien zelfs een stijging.

ANP Nieuws
‘Zonder grote tv-schermen loopt horeca veel geld mis tijdens EK’

Met het EK voetbal in aantocht dreigt een nieuwe financiële domper voor de horeca. Tijdens de toernooien van Oranje kijken Nederlanders normaal massaal op grote tv-schermen vanaf terrassen en in cafés naar de wedstrijden.

ANP Nieuws
Reserveringen restaurants schieten omhoog

Reserveringen van restaurants nemen een vlucht nu de versoepelingen voor binnenruimtes zijn aangekondigd. Dat zeggen diverse boekingssites volgens NU.nl.

ANP Nieuws
Omzet horeca verder gedaald in eerste kwartaal 2021

Het herstel van de horeca uit de crisis is in de eerste maanden van 2021 nog uitgebleven. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) daalde de horeca-omzet.

ANP Nieuws
Horeca Eindhoven fel tegen verplichte toegangstesten

Eindhovense horecaondernemers en -vertegenwoordigers zeggen in een brief aan burgemeester John Jorritsma fel tegen de eventueel verplichte toegangstesten in restaurants te zijn. De ondernemers komen met een alternatief voorstel.

ANP Nieuws
Limburgse horecabaas wil proef met luchtventilatie starten

Restaurants mogen mogelijk 5 juni weer open. Horecabaas Ronald Hoppzak wil daarom gaan experimenteren met schone luchtfilteringsystemen.

ANP Nieuws
‘Maaltijdboxen zijn geen vervanging van etentjes in de horeca’

Maaltijd- en boodschappenboxen zijn in populariteit enorm toegenomen sinds de coronacrisis en de lockdowns in Nederland. Bezorgers als Marley Spoon en Boerschappen denken dat bestellingen blijven stijgen, ook als de horeca straks volledig open gaat.

ANP Nieuws
Amsterdamse horecaondernemers breiden terrassen uit

Amsterdamse horecaondernemers maken volop gebruik van de mogelijkheid om extra ruimte te krijgen op hun terras.

ANP Nieuws
‘Horecaondernemers dupe van latere uitbetaling coronasteun TVL’

Voor veel ondernemers is uitstel van de betaling van de tegemoetkoming vaste lasten, TVL, een forse tegenvaller.

ANP Nieuws
Stamgasten woensdagochtend in pyjama aan het bier op terras

In de vroege ochtend om 06.00 uur op het terras gaan zitten klinkt van de zotte. Toch hebben woensdag heel wat trouwe horecagasten de terrassen bezet in Nederland.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!