Gezondheid


Ondernemerschap
Gezonde leefstijl: maak het je gasten makkelijk met deze 7 tips

De aandacht voor een gezonde leefstijl groeit al jaren. Maar door de coronapandemie is het besef nóg groter geworden dat onze lifestyle een belangrijk aandeel heeft in onze gezondheid. Obesitas werd al jaren geassocieerd met levensbedreigende ziektes als hart- en vaatziekten en kanker, en daar kwam Covid-19 nog eens bij. En dus zijn veel mensen beter voor zichzelf gaan zorgen. Door meer te bewegen, veel naar buiten te gaan en vooral: door gezonder te eten. Ook buitenshuis kiezen mensen graag voor gezondere opties. Hoe kun je als horecaondernemer inspelen op deze behoefte van de gast? We geven je 7 tips én inspirerende voorbeelden.

Core work out met Marit Bouwmeester

In een korte work out legt Olympisch zeilster Marit Bouwmeester je een paar pittige oefeningen uit voor je core.

Total body work-out met Ronny

Blijf in beweging en fit, ook als je thuis zit.

Upper body work-out met Ronny

Blijf in beweging en fit, ook als je thuis zit.

Core work-out met Ronny

Een core work out van personal trainer Ronny. Een korten maar krachtige work out die jou fit houdt. Doe je mee?

Lower body work-out met Ronny

Blijf in beweging en fit, ook als je thuis zit.

Beursnieuws
patiënten verleiden met eten op maat

Zorgorganisaties worden zich meer en meer bewust van hospitallity en zorg op maat. Niet enkel op het medische vlak moet een instelling excellent zijn, maar ook op een breder vlak van gastvrijheid. De rol van voedsel biedt daarbinnen verrassende mogelijkheden. Welke foodtrends zien we in de zorg?

Beursnieuws
Gezond eten

In deze video vertellen Jonathan Karpathios, chef en eigenaar Restaurant Vork en Mes, en Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, over gezond eten. Restaurants werken steeds meer met groenten en steeds minder met vlees. Rob Baan: “We zijn voornamelijk planteneters die soms een beetje vlees eten”.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!