Op 10 t/m 13 januari 2022 gaat Horecava weer van start met de fysieke beurs! Daarbij is het Gastronomische Gilde ook weer aanwezig met mooie wedstrijden zoals HANOS Gouden koksmuts, het NK Leermeester - Leerling en het NK Jonge koks t/m 25 jaar.
Wie treedt in de voetsporen van NK Jonge Kok 2019-winnaar Ralph Benneker van De Bloemenbeek*? Het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks, verzorgt door het Gastronomisch Gilde, vindt volgend jaar opnieuw plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Op Horecava 2020 gaan onderstaande talenten de strijd met elkaar aan om de meest gewilde prijs onder de jongste deelnemers in de wacht te slepen.
Welk fanatieke Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorig jaar, Van den Hurk en Panis van Bord’Eau*, evenaren of zelfs overstijgen? Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, verzorgt door het Gastronomisch Gilde, vindt volgend jaar opnieuw plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Op maandag 13 januari 2020 gaan onderstaande teams de strijd met elkaar aan om met de hoogst gewaardeerde titel voor leermeesters en hun leerlingen de Gilde Arena te verlaten.
Eén van de spannendste momenten omtrent het NK Koken is weer aangebroken: de bekendmaking van de deelnemers aan de kookwedstrijd “HANOS Gouden Koksmuts”.
De acht deelnemende teams, die op 10 januari 2019 strijden in ‘The Dobla Pastry Battle’, zijn bekend. Deze spannende patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, georganiseerd door Dobla en het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.
Amsterdam, 24 september 2018 - De acht deelnemende teams, die op 7 januari 2019 strijden om de HANOS Gouden Koksmuts, zijn bekend. De 58ste editie van de spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava ( 7 t/m 10 januari 2019) in RAI Amsterdam.
Amsterdam, 30 oktober 2017 - Bekende chefs strijden om de hoogste onderscheiding voor Nederlandse koks
‘The Dobla Pastry Battle’ vindt over de hele wereld plaats. Na de editie in Dubai volgt deze battle nu voor het eerst in Amsterdam, tijdens de aankomende Horecava op donderdag 11 januari, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.
De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts is gestart. De toonaangevende kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere Michelinsterren.
Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*.
De Horecava in RAI Amsterdam was op dinsdag 10 januari 2017 het toneel voor de strijd om het Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling. Na een intensieve kookdag nam leermeester Marleen Brouwer voor de tweede keer de Bronzen Koksmes mee naar huis, dit keer met haar leerling Frits Venema. De jury waardeerde hun amuse en driegangenmenu met de hoogste score.
De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!