Op 11 januari was de voorronde van de Groene Kokmuts op Horecava, een nieuwe wedstrijd die geheel in het teken staat van plantaardig koken georganiseerd door het Gastronomisch Gilde.
Op dinsdag 10 januari streden 6 teams om de titel Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op Horecava georganiseerd wordt. Restaurant Maeve, met leermeester Tommy Janssen en leerling Sem Klein Oonk overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen.
De HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd vond ook dit jaar weer plaats tijdens Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam. De fanatieke deelnemers kookten de mooiste gerechten met ingrediënten uit een blackbox.
Op dinsdag 20 september, tijdens Gastvrij Rotterdam, presenteerde het Gastronomisch Gilde haar nieuwe wedstrijd: De Groene Koksmuts. Bij dit Nederlands Kampioenschap bereiden deelnemers gerechten die 100% plantaardig zijn. De voorronde is toegankelijk voor elke chef vanaf 18 jaar en vindt plaats tijdens Horecava. De finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam 2023.
Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens Horecava. Ontdek wie de finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 zijn!
In samenwerking met het Gastronomisch Gilde interviewt Food Inspiration iedere maand een gildelid. Deze maand: executive chef Jonathan Zandbergen (37) van Merlet* in Schoorl. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Daarnaast is Zandbergen eigenaar van het mediabedrijf CHEFFD. In 2021 lanceerde hij onder diezelfde naam een video-inspiratieplatform voor en door chefs. We spraken hem over zijn drijfveren.
De inschrijvingen voor de HANOS Gouden Koksmuts zijn weer geopend. Deze kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meer Michelinsterren. Productkennis, samenwerking, creativiteit en techniek komen samen in de strijd om de felbegeerde titel. Wie pakken hem deze editie?
Op 10 t/m 13 januari 2022 gaat Horecava weer van start met de fysieke beurs! Daarbij is het Gastronomische Gilde ook weer aanwezig met mooie wedstrijden zoals HANOS Gouden koksmuts, het NK Leermeester - Leerling en het NK Jonge koks t/m 25 jaar.
Wie treedt in de voetsporen van NK Jonge Kok 2019-winnaar Ralph Benneker van De Bloemenbeek*? Het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks, verzorgt door het Gastronomisch Gilde, vindt volgend jaar opnieuw plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Op Horecava 2020 gaan onderstaande talenten de strijd met elkaar aan om de meest gewilde prijs onder de jongste deelnemers in de wacht te slepen.
Welk fanatieke Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorig jaar, Van den Hurk en Panis van Bord’Eau*, evenaren of zelfs overstijgen? Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, verzorgt door het Gastronomisch Gilde, vindt volgend jaar opnieuw plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Op maandag 13 januari 2020 gaan onderstaande teams de strijd met elkaar aan om met de hoogst gewaardeerde titel voor leermeesters en hun leerlingen de Gilde Arena te verlaten.
Eén van de spannendste momenten omtrent het NK Koken is weer aangebroken: de bekendmaking van de deelnemers aan de kookwedstrijd “HANOS Gouden Koksmuts”.
De acht deelnemende teams, die op 10 januari 2019 strijden in ‘The Dobla Pastry Battle’, zijn bekend. Deze spannende patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, georganiseerd door Dobla en het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!