Ake Ideal Nordcap introduceert de virtuele reserveringsmodule Viresmo. Dit is een smart versboxsysteem waarmee bedrijven uit de foodservice en de institutionele sector hun gekoelde producten 24/7 aan consumenten kunnen aanbieden op een hygiënische en voedselveilige manier die bovendien hufterproof is. Dankzij dit afhaalsysteem spelen bedrijven in op trends als minder foodwaste en mentaal gemak voor de hedendaagse consument.
“Onze organisatie is diep geworteld in de wereldwijde foodservicemarkt en met de producten die wij leveren en produceren maken wij het verschil. Daarom hebben we van “We care for food” ons missiestatement gemaakt”
Frisse ideeën: nieuwe IDEAL AKE Academy opent haar deuren. De huidige mondiale situatie vormt een uitdaging voor de manier waarop we ideeën uitwisselen in de foodservice-industrie. Er is echter veel vraag naar nieuwe perspectieven en innovatieve oplossingen. Nu meer dan ooit.
Amsterdams visrestaurant Pesca slaat de handen ineen met Albert Heijn. In acht grote filialen van de supermarktketen zijn vanaf afgelopen vrijdag restaurantboxen te koop met daarin een drie- of viergangenmenu voor twee personen.
12 Nederlandse chefs en horecaondernemers zetten zich op een wel heel speciale manier in voor de sector. Zij gaan uit de kleren voor de ‘Bloot voor Brood’-kalender 2021. Door minstens 4000 exemplaren van de edgy kalender te verkopen hopen ze de horeca een hart onder de riem te kunnen steken.
We spreken met Sebastiaan Hetterschijt, één van de oprichters van Bakkersgrondstof BV. Ze op het Horecava Start-upLAB, pitchten ze voor grote cateraars en kwamen ze tot nieuwe inzichten.
Regelmatig lichten we een instatrend uit die ons opvalt op Instagram. Dit keer is dat #wintersestamppot. Heerlijke gerechten met vaak smaakvolle ingrediënten van het seizoen.
The Mayo Sisters: een schoolvoorbeeld als het gaat over het succesvol opzetten en in de markt zetten van een start-up in de foodservice. Naast hun topproduct; een frisse, smeuïge en 100% plantaardige en suikervrije mayo met 15% minder vet, laten de zussen zien dat je met goede samenwerkingen, hard werken, mooie kansen en echte passie ver kunt komen. In januari stonden ze met The Mayo Sisters op het Horecava Start-upLAB en nu maken ze plannen om het buitenland te veroveren.
HOPPE Bites zijn ontstaan door alle Corona-maatregelen. Want dat gezamenlijke bakje met nootjes bij een drankje, dat kan helaas niet meer. Hygiëne is zeer belangrijk geworden en ook horeca leveranciers moeten hier oplossingen voor bedenken en nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelen.
9 tips voor op Instagram in verband met Instatrend #foodartchefs
Dé topper van het NK voor Koks is de HANOS Gouden Koksmuts, een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer. Het team van restaurant La Rive – Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiringa – ging op Horecava 2017 met de hoogste eer strijken. Senior sous-chef Emiel Kwekkeboom: ,,De Gouden Koksmuts is de mooiste en grootste bekroning voor iedereen in ons team.’’
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!