Duurzaamheid


Sven Sallaerts: ‘Maak je droom werkelijkheid!’

‘Ik vond dat het beter kon’ Sven Sallaerts is van kinds af aan al geïnteresseerd in de hospitality industrie. Toen...

ANP Nieuws
Koffiebedrijf Starbucks stelt duurzaamheidsdoelen op

De Amerikaanse koffieketen Starbucks wil zijn uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Het uiteindelijke doel is om straks meer koolstof op te slaan dan het uitstoot.

Koude Dranken
HEINEKEN bier voor Nederlandse markt 100% groen gebrouwen

Sinds juli dit jaar wordt al het Heineken® bier dat is bestemd voor de Nederlandse markt, volledig gebrouwen met 100% groene energie.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight FOODLOGICA

Wellicht heb je de e-bikes en goupils van FOODLOGICA al wel eens in Amsterdam en, sinds dit jaar ook, in Utrecht zien rondrijden. FOODLOGICA stond afgelopen Horecava op het Start-upLAB, pitchen voor groothandels en hadden grote uitbreidingsplannen. Door de sluiting van de horeca moesten ze hun businessplan aanpassen, maar toch blijven ze positief naar de toekomst kijken.

Duurzaamheid
Verduurzamen doe je samen

We bevinden ons in een markt waar te veel verspilt wordt. We zijn al wel steeds meer bezig met meer biologische en eerlijke producten, maar vaak blijft het een zoektocht naar de laagst mogelijke prijs. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de branche en uiteindelijk ook de samenleving duurzamer wordt?

Scoops Inspiratie
5 vragen aan Instock: winnaar Duurzaamheid Award Karel de Vos

Voor de 6e keer wordt de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt. Deze award is een onderdeel van de Horecava Innovation Awards. We spreken met Selma Seddik van Instock. Instock is in 2014 als pop up restaurant begonnen aan de Westergas en heeft anno 2017 drie permanente restaurants verspreid over Nederland. Instock won op Horecava 2017 de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Met hun product Pieper Bier, een (heel) speciaal biertje gemaakt van geredde aardappels! Wij vroegen Selma hoe het ze nu vergaat 10 maanden na dato.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!