Jouw innovatie in de Spotlights?! Meld je hier aan voor de Horecava Innovation Awards

Duurzaamheid


Duurzaamheid
Kraanwater: duurzaamheid vs. winst

De productie van een liter gebotteld bronwater stoot evenveel CO2 uit als een autorit van 12 kilometer. En dat is maar liefst 300x meer dan kraanwater. Dit komt door de productie van de verpakking, het bottelen en het transport. En dat terwijl wij in Nederland kraanwater van uitstekende kwaliteit hebben. Veel horecaondernemers willen best overstappen naar kraanwater voor een beter milieu. Maar hoe presenteer je dit het beste aan je klant zonder financieel verlies?

Scoops
Meer hygiëne én meer duurzaamheid: botsende belangen, of een mooie kans?

Voor veel foodservicebedrijven heeft het coronavirus een complete aardverschuiving veroorzaakt. Extra hygiënemaatregelen, gedwongen sluitingen, anderhalve meter afstand, een boost in takeaway en bezorging – voor de horeca stond de wereld op z’n kop. En hoewel de meeste horecagelegenheden nu weer open zijn, blijft de wereld in beweging. Want de druk om naast hygiënisch ook duurzaam te ondernemen, stijgt ook steeds verder. Maakt dat het leven van de horecaondernemer nóg lastiger? Of levert het juist kansen op?

Scoops
Gratis duurzaamheidscan voor horecabedrijven

Wil je weten wat de impact is van jouw restaurant op de wereld? Met de Duurzaamheidsscan van de Stichting Duurzame Horeca Nederland weet je meteen hoe het ervoor staat. Wie een groene score bereikt, krijgt bovendien gratis een welverdiende vermelding op de consumentenwebsite van Duurzame Horeca Nederland.

Duurzaamheid
Op de bank met Amber Westerborg, The Student Hotel

Amber Westerborg is Director of Sustainability & Impact bij The Student Hotel en heeft als droom om de hotels zo duurzaam mogelijk te maken. Vanuit haar functie bij The Student Hotel is ze al aardig op weg. Want wat betekent circulariteit voor The Student Hotel en wat doen ze er aan? Een inspirerend verhaal van een bevlogen professional.

Scoops
E-book duurzame (door)start cadeau

Veel horeca ondernemers hebben, min of meer gedwongen door de situatie, de afgelopen tijd hun bedrijfsvoering tegen het licht gehouden. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar kosten besparing, maar naar het ‘toekomst bestendig’ maken van het bedrijf. Een van de onderwerpen is duurzaamheid.

Horeca leveranciersberichten
Blog Tessa Dijkstra: Duurzaamheid in de gastvrijheidssector

Relevantie De maatschappelijke verantwoordelijkheid natuurlijk! Horecabedrijven hebben over het algemeen een grote ecologische voetprint. Logisch ook, door de vele verschillende...

Horeca leveranciersberichten
Sven Sallaerts: ‘Maak je droom werkelijkheid!’

‘Ik vond dat het beter kon’ Sven Sallaerts is van kinds af aan al geïnteresseerd in de hospitality industrie. Toen...

ANP Nieuws
Koffiebedrijf Starbucks stelt duurzaamheidsdoelen op

De Amerikaanse koffieketen Starbucks wil zijn uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Het uiteindelijke doel is om straks meer koolstof op te slaan dan het uitstoot.

Horeca leveranciersberichten
HEINEKEN bier voor Nederlandse markt 100% groen gebrouwen

Sinds juli dit jaar wordt al het Heineken® bier dat is bestemd voor de Nederlandse markt, volledig gebrouwen met 100% groene energie.

Horeca start-ups
Start-up in the spotlight FOODLOGICA

Wellicht heb je de e-bikes en goupils van FOODLOGICA al wel eens in Amsterdam en, sinds dit jaar ook, in Utrecht zien rondrijden. FOODLOGICA stond afgelopen Horecava op het Start-upLAB, pitchen voor groothandels en hadden grote uitbreidingsplannen. Door de sluiting van de horeca moesten ze hun businessplan aanpassen, maar toch blijven ze positief naar de toekomst kijken.

Scoops
Verduurzamen doe je samen

We bevinden ons in een markt waar te veel verspilt wordt. We zijn al wel steeds meer bezig met meer biologische en eerlijke producten, maar vaak blijft het een zoektocht naar de laagst mogelijke prijs. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de branche en uiteindelijk ook de samenleving duurzamer wordt?

Scoops
5 vragen aan Instock: winnaar Duurzaamheid Award Karel de Vos

Voor de 6e keer wordt de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt. Deze award is een onderdeel van de Horecava Innovation Awards. We spreken met Selma Seddik van Instock. Instock is in 2014 als pop up restaurant begonnen aan de Westergas en heeft anno 2017 drie permanente restaurants verspreid over Nederland. Instock won op Horecava 2017 de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Met hun product Pieper Bier, een (heel) speciaal biertje gemaakt van geredde aardappels! Wij vroegen Selma hoe het ze nu vergaat 10 maanden na dato.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!