Het terras groeit in populariteit en we zien daarom steeds meer 365 dagen-terrassen. Satelliet heeft een terrasstoel ontwikkeld met een geïntegreerd verwarmingssysteem. Deze Celsius terrasstoel biedt comfort, is duurzaam en levert een aanzienlijke kostenbesparing op.
Eén van de drie centrale pijlers tijdens Horecava 2023 was duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Duurzaamheid was op de gehele beursvloer terug te vinden. En dat niet alleen, ook werd de Donation Room tijdens Horecava ingezet tegen verspilling en om goede doelen te helpen.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen.
Besparen is nog nooit zo belangrijk geweest. Niet alleen op energiekosten, maar ook op water-, personeels- en andere bedrijfskosten. Winterhalter kan u daarbij helpen. Hoe?
Eén van de centrale thema's in de horecasector op dit moment is duurzaamheid. Om je als horecaondernemer te onderscheiden is het belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt. Speciaal voor Horecava 2023 hebben we in samenwerking met Duurzame Horeca Nederland de Groene Horecava Route gemaakt. Dé route die jou langs de duurzaamste keuzes van het moment brengt.
Met het oog op de toekomst is het belangrijk om klanten en gasten duurzamer te laten genieten. Paardekooper laat je graag zien welke mogelijkheden er zijn om jouw disposable foodverpakkingen te verduurzamen.
Voedselverspilling tegengaan is iets waar we in de horecabranche allemaal aan moeten bijdragen. Tijdens Horecava 2023 zal dat zeker niet anders zijn. Duurzaamheid is voor Horecava een belangrijk begrip. De Donation Room zal daarom tijdens komende Horecava weer ingezet worden voor de maatschappij. Maar wat doet de Donation Room en waarom zet Horecava dit initiatief in?
Het aantal vervoersmiddelen en vervoersbewegingen in steden neemt toe. Dit tast de leefbaarheid, bereikbaarheid en economische vitaliteit aan. Vanaf 1 januari 2025 zullen daarom een groot aantal steden een zero emissie zone invoeren, waardoor levering van producten aan winkels en horeca alleen nog maar duurzaam mag plaatsvinden. Wat betekent dit voor jouw als horecaondernemer en leverancier?
Neem een kijkje over de grens. Wat doen onze buren anders op het gebied van duurzaamheid? En wat kunnen wij hiervan leren?
Het terrasseizoen is nog in volle gang en gasten genieten van jouw terraskaart met diverse hapjes en drankjes. Maar hoe duurzaam is jouw kaart? Lees hier onze tips voor een ‘groenere menukaart’ die leidt tot minder verspilling, een lagere CO2 uitstoot en meer omzet.
Volgens het CBS halen 50% van de start-ups hun doelen niet in de eerste vijf jaar. Bij de bedrijven die meedoen aan Start-up in de spotlight van Horecava is dat anders. Veel van deze starters groeien uit tot heel succesvolle ondernemingen. Hieronder 3 start-ups waar het heel goed mee gaat.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!