Duurzaam


Warme Dranken
Ben jij al voorbereid op de nieuwe wetgeving over single-use plastics?

Volgend jaar is het zo ver en gaat de nieuwe wetgeving in die onder andere het gebruik van plastic wegwerpbekers niet toestaat als je ter plaatse in een horecagelegenheid, op een festival of op kantoor drinkt. Hoe bereid jij je hier het beste op voor? Dit zal voor sommige klanten wennen zijn en mogelijk reacties oproepen. Hoe gaan klanten reageren op statiegeld betalen voor hun beker? Of staat er straks een rij om je koffiebeker af te wassen in de kantine?

Duurzaamheid
365 dagen comfort op het terras met de verwarmde Celsius terrasstoel

Het terras groeit in populariteit en we zien daarom steeds meer 365 dagen-terrassen. Satelliet heeft een terrasstoel ontwikkeld met een geïntegreerd verwarmingssysteem. Deze Celsius terrasstoel biedt comfort, is duurzaam en levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Duurzaamheid
Recordaantal donaties opgehaald tijdens Horecava 2023

Eén van de drie centrale pijlers tijdens Horecava 2023 was duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Duurzaamheid was op de gehele beursvloer terug te vinden. Maar dat niet alleen, ook werd de Donation Room tijdens Horecava ingezet waarbij een recordaantal donaties werd opgehaald.

Duurzaamheid
SVH en VANG Buitenshuis werken samen aan duurzame horeca

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen.

Duurzaamheid
Paardekooper: Rethinking packaging

Met het oog op de toekomst is het belangrijk om klanten en gasten duurzamer te laten genieten. Paardekooper laat je graag zien welke mogelijkheden er zijn om jouw disposable foodverpakkingen te verduurzamen.

Beursnieuws
Donation Room Horecava: minder verspilling en goede doelen helpen

Voedselverspilling tegengaan is iets waar we in de horecabranche allemaal aan moeten bijdragen. Tijdens Horecava 2023 zal dat zeker niet anders zijn. Duurzaamheid is voor Horecava een belangrijk begrip. De Donation Room zal daarom tijdens komende Horecava weer ingezet worden voor de maatschappij. Maar wat doet de Donation Room en waarom zet Horecava dit initiatief in?

Duurzaamheid
Hoe gaat levering van producten in stadscentra er in de toekomst uitzien?

Het aantal vervoersmiddelen en vervoersbewegingen in steden neemt toe. Dit tast de leefbaarheid, bereikbaarheid en economische vitaliteit aan. Vanaf 1 januari 2025 zullen daarom een groot aantal steden een zero emissie zone invoeren, waardoor levering van producten aan winkels en horeca alleen nog maar duurzaam mag plaatsvinden. Wat betekent dit voor jouw als horecaondernemer en leverancier?

Duurzaamheid
Van Zweedse havermelk tot Franse dekentjes. Wat kunnen we leren van onze buurlanden?

Neem een kijkje over de grens. Wat doen onze buren anders op het gebied van duurzaamheid? En wat kunnen wij hiervan leren?

Koude Dranken
Grolsch-brouwerij volledig CO2-neutraal in 2025

Biermerk Grolsch gaat CO2-neutraal: de brouwerij moet in 2025 alle ingezette energie op duurzame wijze kunnen opwekken. Grolsch zal daarmee de eerste bierfabrikant van Nederland zijn die deze werkwijze hanteert.

Food & Wine
Vernieuwde, duurzame reinigingsdoek van Tork helpt horeca

COVID-19 heeft het werk van horecaondernemers grondig door elkaar geschud. Restaurants, cafés en hotels moeten zich continu aanpassen. Hiernaast wordt...

Duurzaamheid
3.000 mede-eigenaren steunen verduurzaming wijnwereld

Steeds meer organisaties zien de kracht van het betrekken van stakeholders als mede-eigenaars. Financieren met inzet van het aandelenkapitaal geeft meer vrijheid en meer mogelijkheden. De stakeholders hebben vertrouwen in de plannen en draagt de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe. Via Eyevestor kunnen betekenisvolle startups, scale-ups en MKB-bedrijven hun aandelen digitaliseren. Hiermee wordt het zelf ophalen van kapitaal laagdrempelig – en dat werpt z’n vruchten af. Bio-wijnproducent Neleman is zo’n organisatie, die via het innovatieve platform Eyevestor.com hun community van stakeholders heeft uitgenodigd tot co-ownerschap.

Boeren en chefs slaan handen ineen voor voedseltransitie

Regionale samenwerking tussen boeren en afnemers moet de sleutel vormen voor de grote transitie die Noord-Nederland wil maken naar een natuurinclusieve en regeneratieve landbouw. Een systeem dat zorgdraagt voor een gezonde bodem, gezond voedsel en dus gezonde mensen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!