Duurzaam


Scoops
Start-up in the spotlight: Silver Ocean Seltzer

Mannen met een missie. Dat zijn de oprichters van de start-up Silver Ocean Seltzer. Toen de Hard Seltzers in 2019 een opmars maakten in Amerika, wisten Lesley Daris, Janiek Burghard en Steven Kooistra direct dat ze hier iets mee wilden. Met hun Silver Ocean Seltzer bieden ze geen drankje, maar staan ze voor een lifestyle. Ontdek het verhaal achter hun premium merk binnen de Hard Seltzer-categorie: alcoholisch bruiswater met een fruitsmaakje.

Horeca leveranciersberichten
Diversey lanceert keurmerk voor hygiëne in de Horeca

Ben je ervan overtuigd dat u en al uw medewerkers weten wat ze moeten doen om zichzelf en natuurlijk de...

Gemakkelijk uw milieuvoetafdruk verkleinen?

Sinds 2010 is Van Happen Containers aangesloten bij het inkoopcollectief van Xandrion. Van Happen Containers zamelt voor bedrijven en particulieren...

Horeca start-ups
Start-up in the spotlight FOODLOGICA

Wellicht heb je de e-bikes en goupils van FOODLOGICA al wel eens in Amsterdam en, sinds dit jaar ook, in Utrecht zien rondrijden. FOODLOGICA stond afgelopen Horecava op het Start-upLAB, pitchen voor groothandels en hadden grote uitbreidingsplannen. Door de sluiting van de horeca moesten ze hun businessplan aanpassen, maar toch blijven ze positief naar de toekomst kijken.

Scoops
Verduurzamen doe je samen

We bevinden ons in een markt waar te veel verspilt wordt. We zijn al wel steeds meer bezig met meer biologische en eerlijke producten, maar vaak blijft het een zoektocht naar de laagst mogelijke prijs. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de branche en uiteindelijk ook de samenleving duurzamer wordt?

Horeca start-ups
Start-up in the spotlight: Blooms out of the Box

Duurzaam plantenconcept voor de horeca - Je zag ze overal op Horecava: Wijnkistjes met luchtzuiverende plantjes en kruiden, afkomstig van start-up Blooms out of the Box. De start-up stond voor het eerst op het Start-upLAB en wil met haar plantenconcept de horeca op een duurzame manier letterlijk wat groener maken. Maar nu de horeca dicht is, zijn er ook geen restaurant of terrastafeltjes om te versieren met Blooms out of the Box. We spraken met eigenaar Simon Speelman, over Horecava en hoe ze als start-up de coronacrisis doorkomen

Scoops
Duurzaam transformeren met je horeca-interieur

‘Van het hele Start-upLAB op Horecava bleef niet meer dan een palletje afval over.’ Vertelt Christan Verel. Verel bouwde het gehele Start-upLAB en theater volledig circulair en legt uit hoe dit een voorbeeld is voor de stand- en interieurbouwbranche.

Scoops
Hotel Breeze Amsterdam, de nieuwe standaard

Het eerste zero energy hotel ter wereld, met een skybar uitkijkend over het IJmeer, een terras met oude perenbomen, een zwarte gevel met 2000m2 zonnepanelen, personeel dat bewust voor het duurzame karakter kiest en een hotel vol bijzondere verhalen: Dat is Hotel Breeze Amsterdam.

Scoops
Jack Bean brengt duurzaam eten naar een nieuw niveau

Een jaar geleden openden Pepijn Schmeink en Mathijs Huis in ’t Veld de eerste locatie van Jack Bean in Rotterdam. Met hun 100% plantaardige fast cuisine hebben zij zich tot doel gesteld om plantaardig eten meer mainstream te maken. SCOOPS sprak met de twee ondernemers over de lessen van hun eerste jaar en hun ambitie om uit te groeien tot een internationale keten.

Scoops
Paddenstoelen: de duurzame vleesvervangers

Midden in de polder staat de blauwe loods van Mycophilia: de duurzame paddenstoelen kwekerij van Wouter Hassing en Marijke Bults. Een disrupter van de markt, want op duurzame wijze zijn zij in staat om paddenstoelen zo te kweken dat deze een alternatief voor vlees kunnen zijn. En dat ook nog eens voor een betaalbare prijs.

Scoops
Horeca Living Lab: The Green House in Utrecht

In april dit jaar opende in het centrum van Utrecht The Green House, een circulair restaurant met een heldere ambitie in duurzaamheid. Niet alleen in de eigen uitvoering, maar ook in het vertellen van de visie en boodschap over circulariteit keer op keer. Het restaurantconcept, dat gestaafd is op vijf grondbeginselen, komt van Albron die ook de volledige uitvoering in handen heeft. Scoops sprak met Ernest van de Voort over het concept, de ervaringen tot nu toe en de wijze waarop het als een inspirerend Living Lab fungeert.

Scoops
De voetafdruk zo laag mogelijk houden

Bij bierbrouwerij Gulpener zit duurzaamheid in het DNA. Al sinds de jaren negentig wordt er volop aan MVO gedaan. “Niet omdat het moet”, zegt Clair Bos van Gulpener. “Maar gewoon omdat we daar oprecht in geloven. We denken aan de toekomst en geven graag iets terug.”

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht