Coronavirus


ANP Nieuws
‘Elke extra maand zonder inkomsten betekent oplopende schulden’

Horecaondernemers reageren teleurgesteld op het nieuws dat versoepeling van de maatregelen voor de horeca er waarschijnlijk niet in zit. Ze zien de toekomst zwaar in.

ANP Nieuws
Golden Tulip Hotels geven speciale korting aan zorgmedewerkers

Hotelketen Golden Tulip zet deze week zorgpersoneel in het zonnetje vanwege de nationale ’Ontdekdezorg week’. Zorgmedewerkers krijgen een speciale korting en maken ook kans op een gratis overnachting.

ANP Nieuws
KHN niet-ontvankelijk verklaard

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is niet-ontvankelijk verklaard in de zaak over het uitbetalen van subsidies aan horecaondernemers.

ANP Nieuws
Documentaires over horeca in crisistijd: het rauwe verhaal

De documentaire 'Horror in de horeca' zal laten zien hoe Gelderse ondernemers vechten om hun zaak overeind te houden en ook hoe de crisis het privéleven van de horeca-eigenaren beïnvloed. Al in november vorig jaar zijn de eerste beelden gemaakt en het verhaal volgt onder andere familiebedrijven in Arnhem, Wijchen en Elburg.

ANP Nieuws
Provincie Utrecht: ondernemers staan op omvallen

Vijftien gemeenten en de provincie Utrecht vragen in een brief aan het kabinet om meer financiële steun voor horecaondernemers en winkels.

ANP Nieuws
Horeca roept om perspectief en compensatie

De nieuwe Tweede Kamer moet horecaondernemers perspectief bieden en voor de volle honderd procent compenseren voor geleden schade als gevolg van de coronacrisis. Die oproep herhaalde Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) daags na de verkiezingen.

ANP Nieuws
Slimme tool helpt horecazaken met coronaproof inrichting

Als de restaurants en cafés straks langzaam weer open mogen, krijgen horeca-eigenaren hoogstwaarschijnlijk alsnog te maken met strenge coronamaatregelen. Een slimme app helpt restaurants en andere zaken met een ‘coronaproof’ indeling.

Koude Dranken
Horeca verkocht afgelopen twaalf maanden 70 procent minder bier

De horeca heeft inmiddels een vol jaar te kampen met de gevolgen van de coronacrisis en de lockdownmaatregelen. De afgelopen twaalf maanden is in de sector ruim 70 procent minder bier verkocht, melden de Nederlandse Brouwers.

ANP Nieuws
Hotelovernachtingen gehalveerd in 2020

Het aantal hotelovernachtingen in Europa is in het coronajaar gehalveerd naar 1,4 miljard overnachtingen. Dat meldt Eurostat, het Europees statistiekbureau. De Europese reissector is hard getroffen vanwege reisbeperkingen en andere coronamaatregelen.

ANP Nieuws
Horeca blij met extra steun, maar procedure tegen Staat blijft

Volgens KHN hebben horecaondernemers sinds het begin van de crisis al zeker 5 miljard euro aan eigen geld en middelen in hun restaurants en cafés gestoken om de crisis te overleven. KHN-directeur Dirk Beljaarts legt uit dat spaarrekeningen zijn geplunderd, maar dat ook duizenden euro's die opzij gezet waren voor de studie van de kinderen zijn aangewend om de eigen zaak door de crisis te loodsen.

Bakkerij & Patisserie
Koeken van Edwin Klaasen met de post
Leveranciers
Frontcooking, eten serveren en uitdelen op Covid-19 tijden

Hoe kunt u front cooking, het serveren van voedsel en distributie optimaal organiseren, zelfs in Covid 19 tijden? Onze vierdelige...

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!