Horecava schuift door naar het voorjaar

Corona


Persberichten
Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar

Vakbeurs Horecava 2022 wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen. Horecava staat bekend als dé toonaangevende Horeca vakbeurs in Nederland, met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waar fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt, kan dit onvoldoende gewaarborgd worden.

Horecazaak (her)starten
Horecazaak starten in coronatijd: juist nu een goed idee

Een horecaonderneming starten in coronatijd is risicovol, maar het kan. Nu de horeca steeds meer mag versoepelen en langzaam teruggaat naar het oude normaal, is het tijd om terug te blikken naar het begin van de coronacrisis, waarin meerdere ondernemers een horecabedrijf begonnen. Hoe is het om een horecabedrijf te starten in coronatijd? Waar liepen horecaondernemers de afgelopen maanden tegenaan en hoe wisten zij moed te houden na de steeds terugkerende strenge coronamaatregelen?

Personeel
Nog steeds verplicht ondanks alle versoepelingen: mondkapjes in de horeca

Sinds december 2020 geldt een mondkapjesplicht in alle publieke binnenruimten, waaronder horeca. Iedereen van 13 jaar of ouder moet een mondkapje dragen en het horecapersoneel ook. Op het terras en in de afgesloten horecakeuken geldt geen mondkapjesplicht. Achter de bar, in het restaurant en achter de receptie van een hotel geldt wel een mondkapjesplicht. Gasten hoeven op een vaste zitplek geen mondkapje te dragen, maar wel bij binnenkomst. Het is nog niet bekend tot wanneer de mondkapjesplicht geldt, maar horecapersoneel is er klaar mee. Dat vindt het lastig gasten er op aan te spreken en snapt niet waarom op een vol terras geen mondkapje gedragen hoeft te worden en in een leeg restaurant wel.

Persberichten
Horeca wil met bliksemactie 10.000 ziekenhuismedewerkers verrassen

Met #CakesforCare wil Amsterdam Verbindt veerkracht laten zien van Amsterdamse horeca. Met maar liefst 10.000 stukken zelfgebakken taart wil de organisatie met deze actie horecabedrijven en -instellingen samenbrengen om hun waardering te tonen voor de ongekende prestaties van de ziekenhuizen ten tijde van de pandemie, juist nu de coronadruk in ziekenhuizen weer sterk toeneemt.

ANP Nieuws
‘Maak van sneltest nooit verplichting voor ondernemer’

KHN reageert op uitspraken van Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, in De Telegraaf. Wat haar betreft kan de 1,5 meterregel vanaf mei worden losgelaten op locaties waar bezoekers vooraf worden getest op het coronavirus.

ANP Nieuws
Picknickactie door horecaondernemers Breda ”groot succes”
ANP Nieuws
Horeca roept op om te komen picknicken

Horecaondernemers hopen later op zondag vele mensen te mogen begroeten in de binnensteden voor een landelijk picknickmoment. Het idee van de picknick om ondernemers te ondersteunen ontstond in Breda waar eind februari al een soortgelijk initiatief was.

ANP Nieuws
Met een app wil het kabinet mensen meer ruimte geven

Het kabinet werkt aan een app die mogelijk maakt dat mensen weer toegang krijgen tot horeca, bioscopen of andere evenementen. De app moet bewijzen dat mensen negatief getest of gevaccineerd zijn.

ANP Nieuws
Viroloog: terrassen open bij garantie op minder samenscholing

Als het openen van terrassen een garantie kan geven voor minder samenscholing in openbare plekken, is dat erg positief. Dat vindt Menno de Jong, viroloog van het Amsterdam UMC en lid van het Outbreak Management Team.

ANP Nieuws
Ministerie: horecaregels zijn helder, handhaving is aan driehoek

Als horecagelegenheden volgende week besluiten hun terrassen te openen, is het aan de lokale autoriteiten om in te grijpen. Dat laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

ANP Nieuws
Burgemeesters willen meedenken over wat de horeca buiten wél kan

Burgemeester Paul Depla van Breda gaat de komende dagen met horecaondernemers in zijn gemeente meedenken over wat er buiten mogelijk is. Heropenen van de terrassen op 2 maart mag binnen de geldende coronamaatregelen niet, maar er zijn volgens hem best meer mogelijkheden dan nu het geval is.

ANP Nieuws
Kamer wil dat kabinet meer doet voor horeca

Meerdere partijen in de Tweede Kamer hebben het kabinet woensdag opgeroepen om in de coronacrisis meer te doen voor de horeca. Ze willen dat het kabinet onderzoekt of horecabedrijven hun terrassen weer 'behoedzaam' kunnen openen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!