Op 20 april klonk eindelijk het verlossende woord; de terrassen gaan weer open!
Het Italiaanse biertje Birra Moretti is nu ook in de Nederlandse supermarkten te koop, laat moederbedrijf Heineken dinsdag weten. Italië is veel meer een bierland dan de meeste mensen weten, zegt biersommelier Fiona de Lange.
Sinds 2020 profiteren Xandrion deelnemers van unieke inkoopcondities op het complete merkenportfolio van Swinkels Family Brewers. Naast condities op pils...
Sinds juli dit jaar wordt al het Heineken® bier dat is bestemd voor de Nederlandse markt, volledig gebrouwen met 100% groene energie.
De horeca is gesloten. Dat betekent even geen heerlijk vers getapt lokaal biertje. Voor de bareigenaar geen inkomsten, maar ook de bierbrouwer is de dupe. Als de bareigenaar geen bier verkoopt, dan heeft de brouwer ook geen inkomsten en we vrezen dat veel van de kleine onafhankelijke lokale brouwers dat niet lang zullen volhouden.
Wat weet jij van bier? Test nu je kennis met de gratis SVH e-learning Bier!
Bier ondergaat een ware revolutie. Hoe spring je daar goed op in? Hoe haal je meer rendement uit bier? Welke bieren bieden je gasten net even iets extra’s? Waar moet je op letten bij het samenstellen van je bierkaart? En hoe combineer je jouw heerlijke gerechten met bier? Of jouw heerlijke bieren met lekkere gerechten?
De opkomst van speciaalbieren maakt dat tap- en koeltechniek een steeds grotere rol speelt in de horeca. Elk speciaalbiertje heeft immers z’n eigen ideale tap- en serveeromstandigheden. Ook de groeiende concurrentie en de kritischere klanten dwingen horeca ondernemers om zich te onderscheiden met een uniek concept. Daarom willen bijvoorbeeld steeds meer ondernemers zelf bepalen welke bieren ze tappen. Diverse horeca ondernemers aan het woord over hoe de baruitstraling en juiste dranktechniek bijdragen aan het succes van hun bedrijf.
Het aantal bierbrouwerijen en bierrestaurants blijft groeien in Nederland. In de afgelopen vijf jaar is het aantal brouwerijen verdubbeld en is er geen restaurant meer te vinden met een smal bierassortiment. Hoe blijven al deze nieuwe brouwerijen en restaurants onderscheidend? En hoe spelen ze in op de gepersonaliseerde keuzes van de gast?
19 tips voor op Instagram in verband met Instatrend #craftbeers
Wat hebben bier en brood gemeen en kun je ze ook combineren? Wie kunnen we dat beter vragen dan François Brandt. Hij is docent Boulangerie aan het Bakery Institute en wereldkampioen in brood. Vorig jaar maakte hij op Horecava na deskundige proeverij bij Bier&Co een heerlijk bierbrood. Met een aantal Hotel World partners lichten we drie trends uit:
Door welke Nederlandse bierhotspots kun je je als ondernemer laten inspireren? Gerard Molenaar van horecavakblad Entree geeft zes tips!
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!