Bezorgen


Ondernemerschap
Wil je meer omzet? Dan moet je gaan bezorgen!

De markt voor maaltijdbezorging is al een tijdje booming en groeit exponentieel. Niet zo gek als je ziet wat voor een kansen het biedt en ziet dat de markt in vijf jaar tijd is verviervoudigd.

Scoops Inspiratie
Stadslogistiek en de toekomst

Stadslogistiek is meer en meer een onderwerp waar we als horecabranche mee te maken hebben. De afgelopen jaren zagen we de problemen en beperkingen ontstaan voor de bevoorrading in (binnen)steden. Het dwingt tot creatieve oplossingen en samenwerkingen, aangezien het ‘probleem’ alleen maar groter wordt. We spraken met Cathelijne Hermans, programmamanager Logistiek bij de Gemeente Amsterdam, over de wijze waarop onze hoofdstad aankijkt tegen beperkingen en oplossingen & de rol die horecaondernemers kunnen pakken in deze kwestie.

Duurzaamheid
Zero emissie zones

We hebben er bijna allemaal wel mee te maken: de milieuzones in de grote steden. Of het nu is omdat je horecaonderneming in hartje Amsterdam ligt, je horecaleverancier bent of een bezorgdienst hebt: De lucht moet schoner en er moet zuinig worden omgegaan met energie. Als horecaondernemer is het belangrijk om hierin mee te gaan, of zelfs voorop te lopen, want waar ben jij zonder bevoorrading en wat heb je aan een bezorgdienst die niet overal mag bezorgen?

Duurzaamheid
Van logge gevaartes naar duurzame eyecatchers

Iedereen kent inmiddels de opvallende bezorgwagens van online supermarkt Picnic. Het is een Goupil G4, oftewel het 100 procent elektrische voertuig van importeur Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit BV. Nu de steden steeds verder op slot gaan, wordt stadsdistributie een alsmaar grotere uitdaging. Het lichte elektrische vrachtvoertuig is een van de oplossingen.

Tech & Dienstverlening
PostNL doet expres stappen buiten haar comfortzone

Na consumentenelektronica, speelgoed en home & garden maakt nu ook food steeds vaker de stap naar online verkoop. PostNL ziet volop kansen. Vandaar dat de grootste pakketbezorger van Nederland druk bezig is met innovatieve pilots en het opzetten van startups.

Scoops Inspiratie
Starten met bezorgen? Eerst een stappenplan!

Foodbezorging neemt de laatste jaren een vlucht. Zo groeide de omzet vorig jaar nog met 29 procent naar ruim 1,4 miljard euro, aldus het FSIN. Geen wonder dus dat steeds meer horecaondernemers bezorging overwegen. Toch het is niet al goud dat blinkt. Tommy Heining, directeur van Delivery Support, legt uit: “Je moet met duizend-en-een dingen rekening houden. Van platform en verzekeringen tot keuken en voertuig. Er is absoluut een stappenplan nodig.”

Beursnieuws
PostNL wil het beste foodnetwerk van de Benelux neerzetten

De logistiek goed inrichten, dat is een van de belangrijkste knelpunten bij food bezorging. Ongeveer 5 jaar geleden sprong PostNL hier op in met een start-up die zich volledig richt op het bezorgen van (verse) producten en maaltijden. Want wie kan er nu een betere oplossing bieden voor een logistiek bezorgingsprobleem dan de grootste pakketbezorger van Nederland?

Duurzaamheid
De ambitie van Thuisbezorgd.nl

De ambitie van Thuisbezorgd.nl oprichter Jitse Groen om een platform te creëren waar restaurants en consumenten met elkaar in contact worden gebracht voor het bestellen en bezorgen van maaltijden heeft goed uitgepakt. Afgelopen jaar bestelden 3,5 miljoen Nederlanders gezamenlijk voor 552 miljoen euro aan eten via Thuisbezorgd.nl. SCOOPS ging in gesprek met Kristina Nilsson, PR Manager bij Thuisbezorgd.nl, over de ambities en toekomst van de eten-bestelsite en de sector.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!